Nazaj

1. SKL za ženske: Derbi v Kranju dobile Ježičanke

06
nov.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice Ježice so v derbiju proti Triglavu s kolektivno igro prišle do nove zmage. V četrtek je na sporedu še tekma med Akson Ilirijo in Mariborom. 

1. SKL za ženske
6. kolo
Sreda, 6. november, ob 20:30

TRIGLAV : JEŽICA 55:63 (10:20, 11:14, 17:13, 17:16)

Omerbašić 16, Perez 12; Bajrektarević 22, Jesenšek 18
STATISTIKA

Ježičanke so derbi v Kranju začele odločneje in agresivneje ter si v uvodnih minutah priigrale rezultatsko prednost, ki so jo uspele zadržati do konca srečanja. Domačinke so se v 35. minuti še uspele približati na pet točk zaostanka, vendar so bile gostje tokrat bolj razpoložene za igro.

Za zmago Ježice je Sandra Bajrektarević prispevala 22 točk, Nina Jesenšek jih je prispevala 18. Pri Triglavu je Lejla Omerbašić dosegla 16 točk. Ježičanke že v petek čaka težka preizkušnja proti košarkaricam Jasmin sport Ledite, Triglavanke pa se bodo v soboto pomerile z Akson Ilirijo. 

Izjavi trenerjev:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Odigrali smo zelo slabo tekmo in že od samega začetka se nismo držali dogovora. Vseeno smo se borili do konca in to je pozitivno."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Tekmo smo odlično odprli in s povezano, kolektivno igro hitro prišli do dvomestne prednosti. A domačinke se niso predale, tako da je bila tekma zanimiva vse do zadnjih minut. Dobro smo zaustavili Alexis, a malce preveč prostora pustili Jeisy, Gali in Ajdi v drugem polčasu. V prihodnje moramo visok tempo držati skozi celotno tekmo. Čestitke mojim dekletom za zasluženo zmago in Triglavu za korektno igro."



NA SPOREDU:
Četrtek, 7. november, ob 20:30

AKSON ILIRIJA : MARIBOR


ŽE ODIGRANO:
CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 84:58
JASMIN SPORT LEDITA : DOMŽALE 63:53



LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se