Nazaj

1. SKL za ženske: Danes zvečer derbi med Cinkarno Celjem in Triglavom

07
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Prvi derbi nove sezone 1. SKL za ženske med Cinkarno Celjem in Triglavom bo tokrat odigran že v 2. kolu. Gostiteljice najbolj pričakovanega obračuna v ženski klubski košarki v Sloveniji bodo košarkarice iz Celja. Spletni prenos se bo začel danes ob 19. uri.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Ekipi Cinkarne Celja in Triglava, ki že zadnje desetletje tvorita najboljši zasedbi v Sloveniji, imata dolgo zgodovino napetih srečanj, z veliko borbenosti in boja za vsako žogo.

Tudi v sezono 2022/2023 so Celjanke in Kranjčanke vstopile z zmagama v 1. kolu ter s ciljem in željo po osvojitvi naslova državnih prvakinj. Celjankam je to uspelo že osemnajstkrat, Gorenjke na krstni naslov državnih prvakinj (dvakrat so bile zmagovalke pokala članic) še čakajo in nova sezona je za Triglavanke nova priložnost.

Celjske košarkarice so mladi in perspektivni ekipi pred sezono dodale še Avstralko Taylah Rose Simmons in Američanko Sara Elizabeth Loomis, Kranjčanke pa stavijo na uigrano zasedbo iz preteklih sezon, kateri so med ostalim vključile še izvrstno Tinkaro Zoran.

Derbi si danes, 7. oktobra ob 19. uri, lahko pogledate na TEJ POVEZAVI.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se