Nazaj

1. SKL za ženske: Cinkarna Celje se je vrnila na zmagovalna pota

25
mar.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Po porazu, ki so ga pred 48 urami doživele v Grosupljem, so se igralke Cinkarne Celja hitro pobrale in pred domačimi gledalci premagale gostujočo ekipo iz Maribora. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

4. kolo
Petek, 25. marec

CINKARNA CELJE : VBO MARIBOR 92:60 (27:9, 24:17, 22:18, 19:16)

CELOTNA STATISTIKA
Aktualnim državnim prvakinjam je pred dvema dnevoma spodrsnilo v Grosuplju in Celjanke so želele čimprej priti nazaj k tistemu, kar najbolje znajo, to pa je zmagovati. V tekmi na domačem parketu jim je to proti ekipi VBO Maribora tudi uspelo. 

Celjanke so hitro začele narekovati ritem tekme, s katerim so želele hitro streti odpor Mariborčank, to pa se je poznalo že na rezultatu prve četrtine, saj so si domače igralke v prvih desetih minutah igre nabrale kar 18 točk prednosti. To prednost so v drugem polčasu obogatile še za dodatnih sedem točk in zmagovalec je bil znan že po koncu prvega polčasa. Preostali dve četrtini sta minili v izenačeni igri, a so Celjanke na koncu dobile prav vse četrtine, Mariborčanke pa so nastopile le z osmimi igralkami in niso zmogle ponuditi močnejšega odpora. Ekipo iz Celja je prav gotovo veselila tudi vrnitev Isabele Ramone Macedo, ki 48 ur nazaj v porazu proti Grosuplju ni igrala in se je na tekmi proti VBO Mariboru tudi izkazala kot najboljša igralka.

Celjanke so bile boljše od gostij v večini statističnih kategorij, iz igre so metale zelo dobrih 50%, imele osem skokov in 10 podaj več, predvsem pa bode v oči premajhna agresivnost Mariborčank, saj je Cinkarna Celje izvajala le osem prostih metov, zato končna razlika med ekipama danes ne preseneča. 

Najboljša strelka Celjank je bila danes Isabela Macedo, ki je dosegla 20 točk, Ana Nuša Anžič jih je dodala 15. Za Mariborčanke sta Merisa Dautović (8 skokov) in Natalija Hočevar dosegli 19 in 12 točk. 

Celjanke 2. aprila čaka naslednja preizkušnja, katero morajo zmagati, če želijo v polfinale oditi s prve pozicije, kajti na ta dan bodo gostovale pri kranjskem Triglavu. Košarkarice VBO Maribora pa bodo isti dan gostile Konjičanke. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se