Nazaj

1. SKL za ženske: Cinkarna Celje en korak bližje naslovu državnih prvakinj

24
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Celju so košarkarice danes odigrale prvo finalno tekmo. Kljub odločnemu začetku Triglavank so kmalu povedle Celjanke, ki so se z zmago premaknile en korak bližje naslovu državnih prvakinj. Z doseženimi 17 točkami je najbolj izstopala Taylah Rose Simmons (Cinkarna Celje), ki trenutno zaseda sedmo mesto med najboljšimi strelkami tekoče sezone.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, FINALE
1. tekma
Ponedeljek, 24. april


CINKARNA CELJE : TRIGLAV 69:48 (22:15, 19:6, 13:10, 15:17) *1:0
CELOTNA STATISTIKA
GALERIJA

V Celju je bila danes odigrana prva finalna tekma, na kateri so se proti domačinkam pomerile košarkarice Triglava. Čeprav so gostje v prvo četrtino stopile odločno, so Celjanke kmalu prevzele vodstvo in si do konca tekme priborile 21 točk prednosti.

Tekma se je začela z zadetim metom za tri točke domače košarkarice Taylah Rose Simmons, nato pa so vodstvo kmalu prevzele Triglavanke. Ohranjale so ga do šeste minute, domačinke pa so nato zaigrale bolj borbeno in pridobile prednost. Zadnjo četrtino so sicer dobile gostje, z delnim rezultatom 15:17, kar pa ni bilo dovolj za zmago.

Celjanke so bile bolj uspešne skoraj v vseh segmentih statistike. Razlika je bila najbolj opazna pri izgubljenih žogah (15-24), metu iz igre (42%-35%) ter pri podajah (18-10). Obe ekipi sta nabrali enako število skokov, in sicer 33.

Najboljša strelka tekme je s 17 točkami postala Taylah Rose Simmons (Cinkarna Celje). Sledila ji je Sara Elizabeth Loomis s 13 točkami. Za Triglav je Rebeka Abramovič dosegla 10 točk. K temu jih je 9 dodala Gala Kramžar.

Naslednja finalna tekma bo na sporedu v Kranju, 26. aprila.

RAZPORED TEKEM V KONČNICI IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se