Nazaj

1. SKL za ženske: Cinkarna Celje do svoje 20. zmage v tej sezoni

15
mar.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V sredo so se v Ljubljani med seboj pomerile košarkarice Akson Ilirije in Cinkarne Celja. Po napetem prvem polčasu so svojo igro v drugem delu tekme izboljšale Celjanke in si s tem priborile svojo dvajseto zmago v tej sezoni. Najboljša strelka tekme je s 23 točkami postala košarkarica Akson Ilirije, Hana Sambolić.
Foto: Urban Lesjak

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Torek 15. marec


AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE 61:90 (13:12, 21:29, 15:31, 12:18)
CELOTNA STATISTIKA

V sredo sta se v Ljubljani med seboj pomerili ekipi Akson Ilirije in Cinkarne Celja. Po izenačeni igri v prvem polčasu, so gostje stopnjevale svojo igro in si z dobro predstavo, predvsem v tretji četrtini, priborile zmago.

Tekma se je začela z zadetim metom za dve točki Mojce Jelenc (Cinkarna Celje). Takoj za tem so Ilirijanke izenačile rezultat in kasneje prevzele vodstvo. Ob koncu prve četrtine so domačinke vodile le za eno točko. V drugi četrtini so vodstvo prevzele košarkarice Cinkarne Celja in ga ohranile vse do konca tekme.

Ekipa Cinkarne Celja je bila bolj uspešna pri metu iz igre (36%-50%) in pri skoku, tako v napadu (8-13), kot v obrambi (21-31). Imele so tudi manj izgubljenih žog (14-12).

Med Ilirijankami je najboljša strelka postala Hana Sambolić, ki je dosegla 23 točk, po 11 pa sta jih za isto ekipo prispevali Sara Sambolić in Nikolina Delić. Pri Celjankah je bila strelsko najbolj razpoložena Taylah Rose Simmons s 14 točkami, po 13 pa sta jih k temu dodali še Mojca Jelenc in Jite Sophia Gbemuotor.

Akson Ilirijo naslednja tekma čaka 25. marca, ko bo v Ljubljani gostila ekipo Triglava. Košarkarice Cinkarne Celja pa se bodo proti isti ekipi pomerile 29. marca v Kranju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se