Nazaj

1. SKL za ženske: Celjanke zlahka zmagale v Domžalah

21
okt.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Z gostovanjem aktualnih državnih prvakinj v Domžalah pri istoimenski ekipi se je v petek začelo 4. kolo 1. SKL za ženske. Kot je bilo pričakovati, so gostujoče igralke iz Celja prevladovale skozi celotno srečanje in visoko zmagale. Preostale tekme 4. kola bodo na sporedu v soboto, 22. oktobra.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
4. kolo
Petek, 21. oktober


DOMŽALE : CINKARNA CELJE 27:99 (8:26, 3:23, 8:25, 8:25)
CELOTNA STATISTIKA

Celjanke so prišle v Domžale z eno samo misijo, in sicer drugo kot visoka zmaga ni prišla v poštev, Domžalčanke pa so se želele čim bolj dolgo kar najbolje upirati državnim prvakinjam. Končni rezultat je potrdil nesporno razliko med ekipama. 

Od začetka naprej so gostje narekovale ritem, ki je bil prenaporen za domačo ekipo in razlika se je povečevala skozi celotno srečanje do končnih +72 za Cinkarno Celje. 

Velika razlika v kvaliteti med obema ekipa se je odrazila tudi v vseh statističnih elementih košarkarske igre, saj so igralke iz Celja bile boljše prav v vseh kategorijah. 

Pri Domžalčankah nobena igralka ni dosegla več kot 5 točk. Za Cinkarno Celje je Taylah Simmons prispevala 22 točk, Mojca Jelenc (12 skokov)pa jih je vknjižila 17.  

Domžale bodo svojo prvo zmago v sezoni iskale spet na domačem terenu, saj bodo 29. oktobra v 5. kolu gostile VBO Maribor, Celjanke pa bodo to isto soboto gostile Akson Ilirijo.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se