Nazaj

1. SKL za ženske: Celjanke dosegle še 27. zmago

01
apr.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V zaostali tekmi devetega kola sta se pomerili ekipi, ki se bosta po koncu rednega dela tekmovanja srečali v polfinalni seriji. Košarkarice Cinkarne Celje so bile v gosteh boljše od Ježice. Do konca rednega dela 1. SKL za ženske so na sporedu še štiri tekme. 
Foto: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL za ženske

9. kolo

Ponedeljek, 1. april
JEŽICA : CINKARNA CELJE 56:94 (5:25, 22:29, 11:19, 18:21)

Bajrektarević 16, Meden 11 (6 podaj), Jeras 10 (5 skokov); White 29 (14 skokov), Bessard 24, Delić 14
STATISTIKA
Celjanke so si že v prvi četrtini priigrale 20 točk prednosti in jasno je bilo, da bo zmaga odšla v Celje. Domačinkam kljub boljši drugi četrtini zaostanka ni uspelo znižati, fizično močne visoke igralke Celja so dominirale pod obema obročema in bile tako najzaslužnejše za 27. zmago Celjank v letošnji sezoni državnega prvenstva.

Ameriška košarkarica Chatrice Marie White je za gostje dosegla 29 točk in zbrala 14 skokov, pri domači ekipi je Sandra Bajrektarević dosegla 16 točk.

Na zadnji tekmi sezone se bodo Ježičanke v sredo, 3. aprila, v gosteh pomerile z Akson Ilirijo, v Celju pa bo gostoval kranjski Triglav.

Izjavi trenerjev po tekmi
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
“Toplo hladna igra mojih deklet. Celje je seveda izkoristilo vsako našo slabo minuto za ustvarjanje prednosti. Čestitke gostjam za zmago.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čestitke mojim puncam za zmago. Ježica je neugoden nasprotnik, ki ga je treba spoštovani, z njimi pa se bomo pomerili tudi v polfinalu zato je bila ta tekma za nas zelo pomembna in vesel sem, da so jo punce vzele resno."



LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se