Nazaj

1. SKL za ženske: Akson Ilirja do nove zmage na domačih tleh

12
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Ljubljani so košarkarice danes odigrale še zadnjo tekmo 13. kola, drugega dela tekmovanja. Proti Ilirijankam se je pomerila ekipa Pro-Bit Konjic. Domačinke so že ob začetku tekme prevzele vodstvo in prednost do konca le še povečevale. Najboljša strelka tekme je z 21 točkami postala košarkarica Akson Ilirije, Hana Sambolić.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
13. kolo
Sreda, 12. april


AKSON ILIRIJA : PRO-BIT KONJICE 91:46 (23:11, 23:11, 20:14, 25:10) 
CELOTNA STATISTIKA

V Ljubljani so se danes med seboj pomerile košarkarice Akson Ilirije in Pro-Bit Konjic. Domačinke so prednost prevzele z zadetim metom za tri točke, Aline Žitek, že v prvi minuti. Do konca tekme so razliko povečevale in se ob koncu veselile svoje 19. zmage v tej sezoni.

Košarkarice domače zasedbe so vodstvo povečale že takoj v prvi četrtini in z dobro igro nadaljevale do konca prvega polčasa. V tretji četrtini so košarkarice Pro-Bit Konjic zaigrale bolj odločno, vseeno pa so domačinke prednost spet povečale za šest točk. Ob koncu tekme so Ilirijanke prišle do zmage z visoko razliko 45 točk.   

Ilirijanke so bile boljše na vseh področjih statistike. Priborile so si več skokov (50-26) in imele manj izgubljenih žog (13-14). Razlika je bila prav tako opazna pri podajah (24-6) in pri metu iz igre (50%-28%).

Strelsko je na tekmi najbolj izstopala košarkarica Akson Ilirije, Hana Sambolić, ki je za svojo ekipo prispevala 21 točk. K temu jih je 11 dodala Ema Lapajne. Pri Pro-Bit Konjicah, je največ točk dosegla Zoja Visočnik, in sicer 19.

Košarkarice Akson Ilirije naslednji dvoboj čaka 15. aprila, ko bodo gostovale v Celju. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se