Nazaj

1. SKL za ženske: Akson Ilirija uspešna v Domžalah

28
jan.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - S petkovo tekmo v Domžalah se je začelo 16. kolo v 1. SKL za ženske. ŽKK Domžale tudi v dvanajstem poizkusu niso uspele doseči prve zmage v sezoni. Na domačem parketu so jih premagale igralke Aksona Ilirije, ki je zmagala drugič zapored v dveh dneh. Jutri sledita še dve tekmi 16. kola v 1. SKL za ženske.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
16. kolo
Petek, 28. januar


DOMŽALE : AKSON ILIRIJA 47:68 (8:15, 13:28, 13:15, 13:10)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Aksona Ilirije so v Domžalah v petek odigrale že drugo tekmo v zadnjih 48 urah in bile drugič zapored tudi uspešne. Zadnjeuvrščene Domžalčanke, ki so sicer igrale brez svoje najboljše posameznice, Sandre Bajrektarević, še vedno ne najdejo poti do svoje premierne zmage v sezoni 2021/2022. Tekmo so bolje odprle Ljubljančanke, ki so si po prvi četrtini zagotovile 7 točk prednosti. V drugi četrtini pa so tudi dokončno odločile tekmo v svojo korist, saj so jo dobile za kar 15 točk, na veliki odmor pa so Ljubljančanke odšle s kar 22 točkami prednosti. V drugem polčasu so bile Domžalčanke enakovreden nasprotnik, a končnega izida niso zmogle spremeniti in Ilirijanke so odšle domov z visoko zmago. Domžalčanke so izgubile sedem žog več, prav tako pa so igralke iz Ljubljane iz igre metale 40%, domačinke pa le 32%, to pa sta bila poglavitna razloga za visoko zmago gostujoče ekipe.
Pri domači ekipi je samo Sandra Jevtović dosegla dvomestno število točk, in sicer 10. Pri gostujoči ekipi je Sara Sambolić dosegla 18 točk, 6 skokov in imela kar 8 pridobljenih žog. 
Domžale bodo v naslednjem kolu spet igrale na domačem parketu, ko bodo 5. februarja gostile VBO Maribor, Ilirjanke pa bodo naslednjič stopile na parket isti dan, ko bodo odigrale ljubljanski obračun proti Derby Ježici. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se