Nazaj

1. SKL za ženske: Akson Ilirija uspešna na gostovanju v Slovenskih Konjicah

04
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Dvoboj zaostale tekme 4. kola drugega dela tekmovanja med Pro-Bit Konjicami in Aksonom Ilirijo je bil odigran danes v Slovenskih Konjicah, zmagovalke srečanja pa so postale košarkarice Aksona Ilirije, ki tako trenutno držijo 4. mesto na lestvici, ki jim omogoča uvrstitev v polfinale državnega prvenstva.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

4. kolo
Ponedeljek, 4. april

PRO-BIT KONJICE : AKSON ILIRIJA 69:75 (19:18, 20:21, 16:14, 14:22)

CELOTNA STATISTIKA
V ponedeljek zvečer sta se v zaostali tekmi 4. kola drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske v Slovenskih Konjicah pomerili domača ekipa in gostujoče košarkarice Aksona Ilirije. Pred tekmo so se Ljubljančanke želele izkazati z zmago, ki bi jim dala prednost ene zmage glede na drugo ekipo, ki se še bori za zadnje mesto, ki še vodi v polfinale državnega prvenstva, to pa jim je tudi uspelo. 

Ekipi sta bili večino tekme zelo izenačeni, saj je bil rezultat v 15 primerih izenačen, zasedbi pa sta se kar devetnajstkrat izmenjali v vodstvu. Prav tako nobena ekipa na tekmi ni vodila za več kot sedem točk. Odločitev o zmagovalcu je tako padla v zadnji četrtini tekme, ko so košarkarice Aksona Ilirije z delnim izidom 7:0 povedle z 62:55, nato pa se Konjičankam do konca tekme ni več uspelo približati na manj kot štiri točke zaostanka in z zmago se je Akson Ilirija utrdila na 4. mestu.

Poglaviten razlog za zmago gostujoče ekipe je bila razlika v izgubljenih žogah, saj jih je domača ekipa izgubila kar 12 več od Ljubljančank (21-9), to pa so gostje kaznovale z 12 točkami več, ki so jih dosegle kot rezultat napak Konjičank.  

Največ točk za Konjičanke je dosegla Eva Brnik (11 skokov), in sicer 22, Katja Klančnik (13 skokov, 7 podaj) ji je sledila s 17. Pri Aksonu Iliriji je bila prva strelka Tara Pulević (8 skokov) s 23 doseženimi točkami, Hana Sambolić in Alina Žitek sta jih je dodali po 18.

Pro-Bit Konjice čaka naslednji obračun že čez 48 ur, ko bodo gostovale v Celju, Ilirijanke pa bodo istočasno na domačem parketu odigrale tekmo proti Triglavu.  

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI DRUGEGA DELA TEKMOVANJA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se