Nazaj

1. SKL za ženske: Akson Ilirija si je zagotovila polfinale, zmagi Triglava in Cinkarne Celja

20
apr.
2022
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Predzadnje kolo drugega dela tekmovanja v 1. SKL za ženske je postreglo s prvo dokončno odločitvijo, in sicer so se košarkarice Aksona Ilirije z zmago proti Pro-Bit Konjicam uvrstile na zadnje mesto, ki še pelje v polfinale državnega prvenstva. V drugih dveh tekmah 9. kola sta Triglav in Cinkarna Celje zanesljivo opravila svoji nalogi in se tako v zadnje kolo, kjer bosta obračunala med sabo, podajata z istim številom zmag in porazov. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA - za prvaka

9. kolo
Sreda, 20. april


AKSON ILIRIJA : PRO-BIT KONJICE 80:76 (24:18, 21:22, 16:14, 11:18, 8:4) * po podaljšku
CELOTNA STATISTIKA
Nad Ljubljančankami je pred tekmo proti Konjičankam visel imperativ zmage, če so se želele uvrstiti v polfinale državnega prvenstva. A pritisk jim na koncu ni prišel do živega in Ilirijanke se lahko, z zmago na današnji tekmi po podaljšku, veselijo 4. mesta po drugem delu tekmovanja. 

V tekmi, kjer sta bili ekipi trikrat izenačeni in sta se šestkrat izmenjali v vodstvu je na koncu odločal podaljšek, kjer so se nato bolj znašle Ljubljančanke. V prvi četrtini so si Iirijanke nabrale šest točk prednosti in zdelo se je, da jih bo dober začetek tekme motiviral za še boljše nadaljevanje, a se gostje niso predale in potrpežljivo so čakale svojo priložnost za napad. To jim je uspelo nato v zadnji četrtini, saj se igralke iz Ljubljane do takrat niso uspele rezultatsko odlepiti. Tako smo videli podaljšek, v katerem pa so košarkarice Aksona Ilirije le odigrale bolj zbrano in na koncu zasluženo zmagale. 

V večini statističnih elementov sta bili ekipi dokaj izenačeni, domačinke pa so dosegle kar 14 točk več z meti iz rakete, kar jim je na koncu tudi prineslo zmago. 

Najbolj učinkovita igralka Ilirije v napadu je bila Hana Sambolić, ki je dosegla 20 točk, Alina Žitek (9 skokov) jo je spremljala s 15 doseženimi točkami. Pri Konjičankah se je napadalno najbolj izkazala Hana Ovčina (9 skokov) s 24 doseženimi točkami, 16 točk je zabeležila Eva Brdnik.

Ljubljančanke bodo v zadnjem kolu 23. aprila odpotovale v Grosuplje, Konjičanke pa bodo sezono zaključile na domačem parketu, kjer bodo isti dan gostile VBO Maribor.  

TRIGLAV : GROSUPLJE 81:49 (21:18, 28:11, 16:8, 16:12)
CELOTNA STATISTIKA
Tekma v Kranju je bila rezultatsko bolj pomembna za Triglav, ki je pred zadnjim kolom želel držati korak s Cinkarno Celjem, z današnjo zmago pa jim je to tudi uspelo. 

Po uvodnem izenačenem obračunu v Ljubljani, so Gorenjke v obrambi zaigrale bolj odločno in v drugi četrtini praktično odločile zmagovalca tega srečanja, igralke iz Grosuplja, ki so tekmo odigrale le s sedmimi igralkami enostavno niso imele dovolj energije, da bi se bolj zoperstavile Kranjčankam. Po koncu tretje četrtine so Gorenjke povedle že za 28 točk in zadnja četrtina je bila le formalnost. 

Triglavanke so iz igre metale 47%, Grosupeljčanke pa le 27% in s takim metom več kot visokega poraza niti niso zmogle iztržiti. Prav tako so domače igralke zbrale kar 15 podaj več od gostujočih.

V vrstah Triglava je Lara Kozina Bubnič dosegla 18 točk, Gala Kramžar (6 skokov) in Manca Vrečer (10skokov) sta jih dodali po 12. Za Grosuplje sta po 12 točk zbrali Sara Meden in Tinkara Zoran.

V zadnjem kolu bo Triglav 23. aprila gostoval v Celju, kjer se bo na tekmi odločilo, katera ekipa bo odšla v polfinale državnega prvenstva s prvega mesta, Grosuplje, ki bo v polfinale odšlo s tretje pozicije, pa bo isti dan gostilo Akson Ilirijo. 

VBO MARIBOR : CINKARNA CELJE 57:103 (14:38, 17:22, 15:12, 11:31)
CELOTNA STATISTIKA
VBO Maribor je svojo zadnjo tekmo sezone 2021/2022 na domačem parketu odigral proti aktualnim državnim prvakinjam, ki so srečanje vrez težav tudi dobile. 

Prva četrtina je minila v napadalni eksploziji Celjank, ki so dosegle kar 38 točk, povedla za 24 in tekmo po prvih desetih minutah praktično odločile v svojo korist. V drugi in tretji četrtini so gostje kontrolirale potek igre in čakale, da Mariborčankam zmanjka energije, kar se je nato v zadnji četrtini tudi zgodilo in ta del igre so igralke iz Celja nato spet dobile za ogromnih 20 točk ter že osmič v sezoni presegle mejo 100 doseženih točk.  

Mariborčanke niso zmogle sledili ritmu, ki so ga narekovale gostje, ki so dosegle skoraj polovico točk z meti iz rakete, prav tako pa so iz protinapadov dosegle kar 18 točk več od domačih igralk. Celjanke so prav tako znale kaznovati izgubljene žoge domače ekipe, saj so tudi v tem elementu dosegle 20 točk več od košarkaric VBO Maribora.  

Pri VBO Mariboru je Mia Žekš dosegla 14 točk, Merisa Dautović in Nikolina Pelemiš sta ji sledili s po 13 doseženimi točkami. Najboljša strelka gostujoče ekipe je postala Lea Bartelme (7 skokov), ki se je ustavila pri 24 točkah, Isabela Macedo ji je sledila z 21. 

Mariborčanke bodo v zadnjem kolu 23. aprila gostovale v Slovenskih Konjicah, Celjanke pa bodo isti dan odigrale derbi v Celju, kamor prihaja kranjski Triglav. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 2. DELA TEKMOVANJA V 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se