Nazaj

1. SKL za ženske: Akson Ilirija do zmage na krilih Jovane Spasovski

08
apr.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – S sobotno tekmo 1. SKL za ženske so košarkarice zaključile 12. kolo, drugega dela tekmovanja. Med seboj sta se v ljubljanskem derbiju ponovno pomerili ekipi Akson Ilirije ter Derby Ježice. Po zadnji zmagi slednjih so tokrat tekmo bolje odigrale Ilirijanke, ki so se veselile zmage s 27 točkami razlike. Med košarkaricami je izstopala Jovana Spasovski, ki je za domačo ekipo dosegla 26 točk.
Foto:KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
12. kolo
Sobota, 8. april

AKSON ILIRIJA : DERBY JEŽICA 89:62 (29:16, 14:24, 33:20, 13:2)

CELOTNA STATISTIKA

To soboto je bila odigrana zadnja tekma 12. kola, drugega dela tekmovanja. V Ljubljani so se proti domači ekipi Akson Ilirije pomerile Ježičanke. Ekipi sta se letos že četrtič srečali v derbiju, po zadnjem so slavile košarkarice Derby Ježice. Tokrat so se bolj izkazale domačinke, ki so z borbeno igro dosegle novo zmago.

V prvem delu tekme so domačinke prevzele vodstvo in povečevale razliko. Sledila pa je, s strani Ilirijank, slabše odigrana druga četrtina, po kateri so gostje izenačile rezultat. V tretji četrtini so košarkarice domače zasedbe ponovno pridobile izgubljeno prednost ter zmagale tekmo.

Ilirijanke so bile bolj natančne pri metu iz igre (50%-34%) ter prostih metih (78%-64%). Imele so tudi več podaj (18-11) in manj izgubljenih žog (11-19). Ježičanke so si priborile več skokov (33-40).

Med košarkaricami je strelsko izstopala Jovana Spasovski, ki je za zmagovalno ekipo dosegla 26 točk. K temu jih je 19 dodala Hana Sambolić. Med košarkaricami nasprotne ekipe je bila najbolj natančna Hana Ivanuša s 17 točkami. Sledila ji je Manca Marolt s 13 točkami.

Košarkarice Akson Ilirije bodo 12. aprila kot domačinke zaigrale proti Pro-Bit Konjicam. Ježičanke pa bodo naslednjič na parket stopile 15. aprila, ko se bodo v gosteh pomerile s Triglavom.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se