Nazaj

1. SKL za ženske: Akson Ilirija do svoje prve zmage v sezoni, z Grosupljem odprla 5. kolo

28
okt.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Za začetek 5. kola v 1.SKL za ženske sta se v Grosuplju pomerili domača ekipa in igralke Aksona Ilirije. Po velikem preobratu v drugem polčasu so igralke Akson Ilirije poskrbele za svojo prvo zmago v sezoni 2021/2022. Preostale tri tekme 5. kola bodo odigrane jutri in v soboto, 30. novembra. 
Foto: KZS/alesfevzer.com

1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Četrtek, 28. oktobra


GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA 68:77 (24:20, 22:11, 12:27, 10:19)
CELOTNA STATISTIKA
Zasedba iz Grosuplja je na svoji četrti tekmi sezone doma gostila Akson Ilirijo, ki je bila do te tekme še brez zmage v dosedanjem delu sezone. Obe ekipi sta v prvi četrtini začeli solidno, na koncu so jo domačinke dobile za štiri točke. V drugi četrtini so varovanke trenerja Slavka Duščaka stopile ne plin in prednost do konca prvega polčasa povišale na 15. Ko se je že zdelo, da bodo domače igralke nadaljevale v tem ritmu, se je v dugem polčasu zgodil velik preobrat v režiji Ljubljančank. Do konca tretje četrtine se je vsa prednost igralk Grosuplja stopila, Akson Iliriji je na koncu tretje četrtine in v začetku četrte uspel delni izid 11:0, v zadnji četrtini pa so Ilirijanke pokazale več energije od domače zasedbe in na koncu zasluženo slavile svojo prvo zmago v sezoni 2021/2022. Igralke Grosuplja so zelo povprečno izvajale proste mete, saj so jih zgrešile kar 10, prav tako pa so igralke Akson Ilirje zadele kar 10 metov za tri točke, to pa je bilo dovolj za končno razliko v korist gostij.
Strelsko se je pri domači ekipi izkazala Tinkara Zoran, ki je dosegla 18 točk, Ana Hrbljan jih je dodala 14. Pri Akson Iliriji je Sara Sambolić dosegla 23 točk, Hana Sambolić pa le točko manj od nje, medtem ko je Alina Žitek dosegla dvojnega dvojčka (13 točk, 12 skokov). 
Ekipa Grosuplja bo naslednjič aktivna že 3. novembra, ko se bo srečala s Cinkarno Celjem v zaostali tekmi 1. kola, Akson Ilirija pa bo v okviru 6. kola gostovala v Mariboru, in sicer 5. novembra.   

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se