Nazaj

1. SKL za ženske: Akson Ilirija do prve zmage

07
nov.
2019
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V zadnji tekmi šestega kola so z novim trenerjem do prve zmage v letošnji sezoni 1. SKL za ženske prišle košarkarice Akson Ilirije. 


1. SKL za ženske
6. kolo
Četrtek, 7. november, ob 20:30

AKSON ILIRIJA : MARIBOR 76:62 (23:18, 15:18, 21:13, 17:13)

Pavlič (11 skokov) in Vrečer (8 skokov in 6 podaj) po 20; Dautović E. 22 (7 skokov), Dautović M. 15 (8 skokov)
STATISTIKA

Ilirijanke so pred domačimi gledalci prišle do prve zmage v letošnji sezoni in tako uspešno začele novo zgodbo z novim trenerjem. Ekipi sta bili v prvem polčasu izenačeni, domačinke so pred nadaljevanjem sicer vodile le za dve točki (38:36), nato pa so v drugem polčasu povsem zasenčile igro Mariborčank in zasluženo prišle do prvih dveh točk.

Zala Pavlič je bila z dvojnim dvojčkom najzaslužnejša za zmago Akson Ilirije, Manca Vrečer, ki je prav tako prispevala 20 točk, je dodala 8 skokov in 6 podaj. Pri Mariboru sta bili razpoloženi za igro le Merisa (15) in Elma Dautović (22).

Ekipi bosta s tekmami nadaljevali že v soboto, Akson Ilirija se bo v gosteh pomerila s Triglavom, Maribor pa čaka gostovanje pri Cinkarni Celje.

Izjavi trenerjev:
Žiga Kobaševič, trener Akson Ilirije:
"Težko prigarana zmaga, ki nam veliko pomeni, ker smo v zadnjih mesecih delali dobro. Kljub zmagi so se v igri še vedno pojavljala nihanja, ki pa jih našim mladim igralkam ni za zameriti. Današnja predstava nas ne sme ponesti, saj je jutri že nov dan, tekme pa si sledijo v zelo natrpanem ritmu. Zmago posvečamo Hani in Manci, ki sta se pred kratkim poškodovali in jima želimo hitro okrevanje."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Brez želje v obrambi ni možno igrati košarke. Igrali smo popolnoma neagresivno. Kot trener, sprejmem vso odgovornost, da očitno ekipe ne motiviram dovolj. Pogovorili se bomo in videli kaj je potrebno spremeniti. Čestitke Iliriji za zasluženo zmago."



ŽE ODIGRANO:
CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 84:58
JASMIN SPORT LEDITA : DOMŽALE 63:53
TRIGLAV : JEŽICA 55:63

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se