Nazaj

1. SKL (Ž): Zanesljivi zmagi Maribora in Triglava

18
apr.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Tekmovanje v drugem delu 1. SKL za ženske se je prevesilo v sklepno fazo. Košarkarice Ilirije so v končnici tekme ugnale ekipo iz Slovenskih Konjic, Cinkarna Celje je v Grosupljem prišla do 25. zmage v sezoni. Maribor je z zmago proti Domžalam skočil na četrto mesto, Triglav je visoko premagal Ježico.
Avtor: Lenart

1. SKL za ženske, 11. kolo 2. dela:

Sreda, 18. april, ob 19.15:
MARIBOR : DOMŽALE 73:51 (26:12, 22:19, 14:9, 11:11)
Kuzma 19 (7 skokov), Cvijanović 17, Črešnik 8 (10 skokov); Tajher 17, Dremel 11 (10 skokov), Hribar 7 (6 skokov).

STATISTIKA

Mariborčanke so s pričakovano zmago proti Domžalam skočile na četrto mesto državnega prvenstva, na tekmah proti Ježici in Konjicam pa bodo skušale zadržati ta položaj, ki prinaša polfinalni obračun proti trinajstkratnim državnim prvakinjam iz Celja. Domžalske košarkarice so zabeležile 26. poraz.

Že po prvi četrtini so si varovanke Žige Ravnikarja, ki so nocoj igrale brez Merise Dautović, priigrale štirinajst točk prednosti. Visoka razlika je bila plod izjemno natančnega meta za tri točke, saj so Štajerke v uvodnih desetih minutah kar šestkrat zadele izza črte 6,75. V drugi četrtini razlika ni več tako drastično rasla, na glavni odmor so Mariborčanke odšle s +17.

V uvodnih minutah drugega dela so se varovanke Vlada Velikonje približale na dvanajst točk zaostanka, nato pa je sledil niz enajstih zaporednih točk Maribora. Visoko prednost so Štajerke brez težav obdržale do konca srečanja, trenerja pa sta lahko v zadnjem delu tekme minute razdelila med vse igralke.

Za zmago Maribora sta najbolj zaslužni Simona Kuzma in Tina Cvijanović, ki sta dosegli 19 in 17 točk. Pri gostjah je Vanja Tajher dosegla 17 točk, Ula Dremel pa je obračun zaključila z dvojnim dvojčkom (11 točk in 10 skokov).

Mariborčanke v soboto gostujejo pri Ježici, Domžalčanke pa dan kasneje gostijo Grosuplje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Dekleta so odločno pristopile k tekmi. V nekaterih delih je pričakovano prišlo do padca zbranosti, na koncu pa smo prišli od zaslužene zmage. Domžalčankam bi se zahvalili za korektno igro."

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Čestitam domačinkam za zmago. Danes smo prikazali eno boljši iger odkar smo tako zdesetkani. Igrajo mlajše in tiste, ki imajo pozitiven naboj. Zadovoljen sem."

Sreda, 18. april:
TRIGLAV : JEŽICA 70:29 (26:5, 15:4, 16:11, 12:9)
Abramovič 22 (5 skokov, 8 asistenc, 8 prid. žog), Jakobčič 16 (9 skokov), Šarić 12 (5 skokov); Ziherl 11, Lapajne (7 skokov) in Špoljar (8 skokov) po 4.

STATISTIKA

Košarkarice Triglava so na domačem parketu zanesljivo premagale Ježico in na svoj račun dodale 21. zmago. Ježica je dve tekmi pred koncem rednega dela brez možnosti za nastop v polfinalu. Varovanke Mojce Markovič zasedajo šesto mesto z razmerjem 9:17.

Triglav si je že v prvi četrtini priigral prednost 21 točk, ki jo je še nadgradil v uvodu drugih desetih minut. Pri rezultatu 34:5 je bil zmagovalec obračuna že določen. Tudi v drugem polčasu varovanke Ernesta Novaka niso popuščale in na koncu zmagale z rezultatom 70:29.

Igri Triglava je odlično poveljevala serijska MVP državnega prvenstva Rebeka Abramovič, ki je imela ponovno svoj večer. Ob skoraj 70% metu iz igre je dosegla 22 točk, pridobila pet skokov, podelila osem asistenc in pridobila osem žog. Srečanje je zaključila z indeksom 38. Pri Ježici je bila edina razpoložena košarkarica Saša Ziherl, ki je dosegla 11 točk.

Ježico do konca sezone čakata še obračuna z Mariborom in Grosupljem. Triglav pa se bo že v petek pomeril s Konjicami.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Odigrali smo solidno tekmo, na kateri smo naredili preveč nepotrebnih napak, vendar je bil pristop pravi, tako da sem zadovoljen s prikazanim."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Čestitke Triglavu za zmago."

Torek, 17. april:
AKSON ILIRIJA : KONJICE 75:71 (15:12, 17:17, 12:19, 31:23)
Stergar 19 (10 skokov), Draganič 17, Mičunović 14 (8 skokov, 5 asistenc); Božičevič 19, Klančnik 11 (9 skokov), Zdovc 10 (8 skokov).

STATISTIKA

Prvo srečanje 11. kola drugega dela 1. SKL je bilo zanimivo in izenačeno do samega konca, petnajste zmage v sezoni pa so se razveselile košarkarice Ilirije, ki so s to zmago potrdile tretje mesto po rednem delu. Konjice so izgubile štirinajstič v tej sezoni, v zadnjih treh kolih pa jih čaka boj za četrto mesto, ki še prinaša nastop v polfinalu.

Četrti obračun med polfinalistoma pokalnega tekmovanja v tej sezoni so bolje odprle Ljubljančanke, ki so povedle s 15:10. Sledil je niz štirinajstih zaporednih točk Štajerk, ki so tako prišle do najvišje prednosti na tekmi. Ilirija se je hitro pobrala in na glavni odmor odšla s prednostjo treh točk.

Večino drugega polčasa so bile spredaj Štajerke, ob koncu 31. minute so ponovno vodile z devetimi točkami. Ljubljančanke so potrebovale zgolj dve minuti in pol da so rezultat poravnale na 54. Junakinja ljubljanske zmage je bila Ela Stergar, ki je pri prednosti dveh točk v zadnji minuti blokirala met Špele Hatunšek, nato še pridobila žogo in zadela dva prosta meta. Sledila je hitra trojka Tie Tajher, s črte prostih metov pa je bila ponovno natančna Stergarjeva. Zmago Ilirije in tretje mesto je dokončno potrdila kapetanka Ela Mičunović.

Ela Stergar je tekmo ponovno zaključila z dvojnim dvojčkom - 19 točk in 10 skokov. Pri gostjah je Živa Božičevič dosegla 19 točk.

Ilirijo do konca rednega dela čakata gostovanji pri vodilnih dveh ekipah. Konjice bodo v naslednjem kolu gostile Triglav, nato pa jih čaka obračun z Mariborom, ki bo najverjetneje določil zadnjega potnika v polfinale.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitam dekletom za zasluženo zmago. Tri četrtine smo odigrali povprečno, ob zaostanku devetih točk v zadnjem delu pa smo stopili na plin in z dobro obrambo ter borbeno predstavo izvleki zmago. Čestitke tudi Konjičankam za fer igro."

Stojan Fink, trener Konjic:
"Nikjer ne najdem, da bi pisalo, da je "aua" osebna napaka in danes je bilo teh vzklikov ter dosojenih osebnih napak v nasprotnikovo korist ogromno. Vem, da ne smemo v polfinale, saj smo trn v peti, vsi vemo komu."

Torek, 17. april, ob 21.00:
GROSUPLJE : CINKARNA CELJE 55:88 (9:16, 14:29, 13:22, 19:21)
Debeljak 14 (5 asistenc), Goršič 12, Kenda 9; Slonjšak 26 (5 skokov), Krošelj 20, Marić 13 (10 skokov).

STATISTIKA

Košarkarice Cinkarne Celje so nanizale že 25. zaporedno zmago v državnem prvenstvu in so tri kola pred koncem mirno zasidrane na prvem mesto, ki prinaša najboljše izhodišče oziroma prednost domačega terena v polfinalni ter finalni seriji. Dolenjke, ki so izgubile četrtič zapored, zasedajo šesto mesto, za polfinalom pa zaostajajo za dve zmagi.

Trinajstkratne državne prvakinje so vodile vseh 40. minut, največ tudi za 37 točk tik pred koncem tekme. Košarkarice iz Celja so si v prvem polčasu priigrale zalogo 22 točk, ki jim je zagotavljala mirno nadaljevanje.

V tretji četrtini so gostje zaigrale še nekoliko bolje in naredile delni izid 14:0. Varovanke Slavka Duščaka so dobro odreagirale in dosegle deset zaporednih točk. V zadnji četrtini so se enakopravno kosale s favoriziranimi Celjankami, vendar česa več od poraza s 33 točkami razlike, niso uspele iztržiti. Celjanke so se ponovno izkazale z ekipno igro, saj so zbrale kar 25 asistenc, hkrati pa zanesljivo dobile tudi skok.

Iva Slonjšak, MVP 9. kola drugega dela 1. SKL, je bila s 26 točkami najboljša strelka tekme. Dvajset točk je prispevala Aleksandra Krošelj, Andrea Marić je s 13 točkami in 10 skoki dosegla dvojni dvojček. Pri domačih je bila najbolj razpoložena 16-letna Lea Debeljak, ki je dosegla 14 točk.

Celjanke bodo v soboto gostile ekipo Akson Ilirije, Grosuplje pa bo dan kasneje gostovalo v Domžalah.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"S pravo energijo smo odigrali dobro srečanje. Čestitke Celjankam za zmago."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Tekmo smo kontrolirali do začetka do konca in prišli do zaslužene zmage. Čestitam mojim košarkaricam za zmago in domačinkam za dobro in korektno igro."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 25/0 50
2. Triglav 21/4 46
3. Akson Ilirija 15/11 41
4. Maribor 12/14 38
5. Konjice 11/14 36
6. Ježica 9/17 35
7. Grosuplje 9/16 34
8. Domžale 0/26 26

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se