Nazaj

1. SKL (Ž): V soboto vse tekme 7. kola

09
nov.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V soboto bodo na sporedu vse tekme 7. kola državnega prvenstva za ženske. Derbi bo v Ljubljani, kjer se bo vnel boj za prevlado na sredini lestvice. Aktualne državne prvakinje gostujejo v Domžalah, pokalne prvakinje pa potujejo v Slovenske Konjice.
Avtor: KZS

1. SKL za ženske, 7. kolo:

Sobota, 10. november, ob 16.00:
JEŽICA : MARIBOR

V tekmi, ki predstavlja dvoboj za 4. mesto na lestvici, Ježičanke pričakujejo gostje iz Maribora. Domačinke pričakujejo tekmo na krilih zmage v gosteh pri Konjicah, medtem ko so Mariborčanke v tem tednu odigrale zaostalo tekmo 5. kola državnega prvenstva za ženske in izgubile proti Iliriji. V štirih medsebojnih srečanjih v pretekli sezoni državnega prvenstva za ženske so dobile košarkarice Ježice uspešnejše trikrat.

Pri Ježici je najbolj izpostavljena igralka Sara Meden, ki je tudi najboljša strelka ekipe in v povprečju dosega 15 točk na tekmo, medtem, ko je točkovno najbolj nevarna igralka Maribora Elma Dautović, ki na tekmo v povprečju dosega 14,7 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Tekma z Mariborom predstavlja direkten dvoboj za trenutno četrto mesto na lestvici, zato si želimo vknjižiti novo zmago."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Pričakujem lepo tekmo in si želim, da bi popravili čim več napak iz prejšnjih tekem."

Sobota, 10. november, ob 16.30:
KONJICE : TRIGLAV

Domačinke drugega sobotnega obračuna so trenutno v nizu treh zaporednih porazov, medtem ko gostje iz Kranja  poraza ne poznajo že tri zaporedne tekme. Triglav je edini poraz zabeležil v tretjem kolu proti Cinkarni Celje. Kranjčanke poleg nastopanja v državnem prvenstvu igrajo tudi v Ligi WABA, kjer trenutno zasedajo sedmo mesto. Ekipi sta se v pretekli sezoni srečali štirikrat, zmaga je vselej romala v Kranj.

Katja Klančnik je s povprečjem 10,5 točke na tekmo najboljša strelka Konjic, poleg tega pa na tekmo v povprečju zabeleži še 11,3 skoka, pri Triglavankah pa si ta naziv lasti Urška Žibert (11,8 točke na tekmo), obenem pa je tudi najboljša skakalka in asistentka Triglava.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Upam, da bomo odigrali tekmo z več energije in želje kot tekmo v prejšnjem kolu."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Klub temu, da imamo zelo kratek čas za regeneracijo pričakujem, da bomo odigrali motivirano in zbrano."

Sobota, 10. november, ob 17.30:
GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA

Ekipa Grosuplja je med tednom ostala brez svoje najboljše igralke, Teje Goršič, ki se bo preizkusila v tujini, na Slovaškem, gostje iz Ljubljane pa prihajajo na tekmo kot absolutne favoritinje. Ilirijanke so lahko samozavestne, saj so trenutno v nizu štirih zaporednih zmag. Ekipi sta se v pretekli sezoni srečali štirikrat in obe sta zmagali po dvakrat.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Med tednom smo ostali brez najboljše igralke, Teje Goršič, ki je dobila ponudbo iz tujine, tako da nam bo proti Iliriji še težje igrati. Želim da tekmo odigramo borbeno in zavzeto v obrambi."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čaka nas še tretja tekma ta teden. Verjamem, da bodo dekleta ponovile dobro igro ter pokazale pravi pristop na tekmi."

Sobota, 10. november, ob 18.30:
DOMŽALE : CINKARNA CELJE

Domžalčanke v zadnji tekmi sobotnega popoldneva pričakujejo aktualne državne prvakinje, Cinkarno Celje. Glede na razmerje moči se bodo domačinke kar najbolje poizkusile zoperstaviti ekipi iz Celja, ki poraza ne pozna ne v državnem prvenstvu ne v WABA ligi.

Pri Domžalah je najboljša strelka v dosedanjem delu prvenstva Jasmina Hatič, ki na tekmo dosega 14 točk, pri Cinkarni Celje pa je to slovenska reprezentantka, Zala Friškovec, ki na tekmo dosega 12,2 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Mladen Rajić, trener Domžal:
"Prva domača tekma v tej sezoni in v goste nam prihaja aktualni državni prvak, ekipa Cinkarne Celje. Napovedovati nekakšno presenečenje bi bilo neresno. Od mojih deklet pričakujem, da pokažejo karakter in borbenost od začetka do konca tekme. Do tega imamo pravico in moralno odgovornost do kluba za katerega igramo."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Še ena tekma v nizu, ki jo moramo odigrati maksimalno pred reprezentančnim premorom."

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 6/0 12
2. Triglav 5/1 11
3. Akson Ilirija 4/2 10
4. Ježica 3/3 9
5. Maribor 3/3 9
6. Konjice 2/4 8
7. Grosuplje 0/5 5
8. Domžale 0/4 5

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se