Nazaj

1. SKL (Ž): Triglav, Celje in Konjice zanesljivo do novih dveh točk

04
apr.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Ilirija je v 8. kolo drugega dela 1. SKL za ženske prišla do zmage proti ekipi Grosupljega. V sredo je Maribor moral priznati premoč kranjskemu Triglavu, vodilne Celjanke so visoko nadigrale Ježico, Konjičanke so zanesljivo premagale ekipo Domžal.

1. SKL za ženske, 8. kolo 2. dela:

Sreda, 4. april:
MARIBOR : TRIGLAV 45:73 (15:13, 10:18, 9:25, 11:17)

Kuzma 13, Cvijanović 9 (6 podaj), Ribič 7; Abramovič 17, Žibert 12 (5 podaj), Jakobčič (5 skokov) in Jesenšek po 11.

STATISTIKA

Triglav je v Mariboru prišel do osemnajstega para točk v tej sezoni 1. SKL in je trdno zasidran na drugem mestu državnega prvenstva. Maribor je bil trinajstič neuspešen in se je po številu točk izenačil z ekipo Grosupljega.

Mariborčanke so se v prvem polčasu odlično upirale favoriziranim Gorenjkam. V prvih desetih minutah so bile domačinke tiste, ki so narekovale ritem igre, ob izteku prvega dela so vodile za koš (15:13). Ob koncu prvega polčasa so Mariborčankam nekoliko pojenjale moči, kar so pokalne zmagovalke izkoristile in povedle za osem, ob polčasu so vodile za šest.

V drugem polčasu pa je sledila popolna nadvlada drugouvrščene ekipe 1. SKL. Triglavanke so strnile vrste v obrambi in si z dobro igro v napadu že do konca tretje četrtine priigrale praktično neulovljivo prednost. Maribor je v drugem polčasu zmogel le 20 točk, varovanke Ernesta Novaka so na koncu zmagale z izidom 73:45. Kranjčanke so bile prepričljivo boljše v skoku (46:31).

Rebeka Abramovič je bila s 17 točkami prva strelka tekme, Urška Žibert jih je pristavila 12, Maja Jakobčič in Nina Jesenšek sta jih prispevali po 11. Pri Mariboru je le Simona Kuzma presegla mejo desetih točk, zabeležila jih je 13, sledila ji je Tina Cvijanović z devetimi.

V naslednjem kolu bo Maribor 11. aprila gostil aktualne državne prvakinje iz Celja, Triglav se bo isti dan pomeril z Grosupljem.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"V drugem polčasu smo zelo popustili in nismo našli rešitve v napadu, zato so košarkarice Triglava prišle do zaslužene zmage. Čestitam tudi mojim dekletom za korektno odigrano tekmo."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Čestitke dekletom za zmago."

Sreda, 4. april:
CINKARNA CELJE : JEŽICA 102:58 (29:15, 35:13, 20:11, 18:19)

Ocvirk 27 (6 podaj), Friškovec 26 (10 skokov), Marić 21 (6 skokov); Bajrektarević 12, Kropivšek 10, Špoljar, Šeruga in Gerič Škopac (5 skokov) po 6.

STATISTIKA

Cinkarna Celje tudi po obračunu z Ježico ostaja edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu, skupno so Celjanke zbrale že 22 zmag. Ježica je bila štirinajstič v tej sezoni neuspešna in je na sedmem mestu DP.

Celjanke so dvome o končnem zmagovalcu razrešile že v prvem polčasu. Že v prvih desetih minutah so upravičile vlogo favoritov, dosegle so 29 točk, kar 14 več od svojih nasprotnic. Podobno sliko so gledalci v Celju spremljali tudi v drugi četrtini. Varovanke Damirja Grgića so že v prvem polčasu dosegle 64 točk, zadele so deset trojk, imele so 57-odstotni izkupiček meta iz igre, Ježičanke pa so v prvih dvajsetih minutah izgubile 19 žog.

Aktualne podprvakinje WABA lige so tudi v drugem polčasu nadzorovale potek srečanja, ljubljanska ekipa je v nadaljevanju zaigrala nekoliko bolje, celo dobila zadnjo četrtino, a Celjanke so na koncu presegle sto točk in visoko zmagale z rezultatom 102:58.

Larisa Ocvirk je bila s 27 točkami (5 trojk) najboljša strelka srečanja v Celju, Zala Friškovec je dosegla dvojni dvojček (26 točk, 10 skokov), Andrea Marić se je ustavila pri 21 točkah. V dresu Ježice je bila strelsko najbolj razpoložena prva strelka ekipe, Sandra Bajrektarević, ki je v statistiko vpisala 12 točk, Teja Kropivšek jih je pristavila 10.

V devetem kolu drugega dela bo Cinkarna Celje gostovala v Mariboru, Ježica se bo srečala s Konjicami.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:
"Čestitke moji ekipi za zmago. Lahko sem zadovoljen s prvim polčasom tekme."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Čestitke nasprotnicam za zmago!"

Sreda, 4. april:
DOMŽALE : KONJICE 33:78 (10:22, 4:13, 7:21, 12:22)
Grintal (8 skokov) in Pintar po 10, Kračan 5; Ramšak 13 (5 skokov), Hatunšek 12 (7 asistenc), Sevšek 10.

STATISTIKA

Konjičanke so na gostovanju v Domžalah prišle do desete zmage v tej sezoni in se ponovno povzpele na četrto mesto, ki bo po 28. odigranih kolih prinesel nastop v polfinalu. Domžalčanke so tudi 22. tekmo v tej sezoni zaključile brez zmage.

Varovanke Stojana Finka so skozi celotno srečanje narekovale tempo. Že po dobrih treh minutah igre je na semaforju pisalo 10:1, ob izteku 20. minute pa je bila prednost gostij že 21.

Tudi v drugem polčasu so prevladovale Konjičanke, ki so bile boljše v vseh košarkarskih elementih in imele več razpoloženih igralk. Najboljša posameznica tekme je bila Katja Klančnik, ki pa je bila šele šesta strelka svoje ekipe. V statistiko je poleg osmih točk vpisala še 17 skokov, dve asistenci, tri blokade in kar osem pridobljenih žog. Košarkarice iz Slovenskih Konjic so do najvišje prednosti prišle ravno na koncu. Tekmo so dobile z rezultatom 78:33.

Sicer je bila v dresu Konjičank najučinkovitejša Tea Ramšak s trinajstimi točkami, pri domačih sta jih po deset dosegli Eliza Pintar in Maja Grintal.

V naslednjem kolu bodo Konjičanke gostile Ježico, Domžale pa bodo gostovale pri ljubljanski Iliriji.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Očitno so nekatere naše igralke že pred tekmo sprejele vlogo poraženk. Razumem, a ne odobravam. Res pa jim ni lahko. A nekatere se ne predajajo. Naša igra je bila porazna. Čestitke Konjicam za lahko zmago."

Stojan Fink, trener Konjic:
"Vse igralke so prikazale kolektivno igro in vsaka je dodala svoj delež k novi zmagi."

ŽE ODIGRANO:
Torek, 3. april:

GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA 60:66 (18:15, 9:26, 18:11, 15:14)
Gabrijel 14, Goršič 11 (8 skokov, 5 asistenc), Kenda 10; Gabrovšek 24 (8 asistenc), Mičunović 18 (6 skokov), Stergar 14 (12 skokov).

STATISTIKA

Ljubljanske košarkarice so prišle do dvanajste zmage v tej sezoni. Na gostovanju pri ekipi Grosupljega, ki je dobilo štiri od zadnjih petih tekem, so vodile večino srečanja in zmagale z rezultatom 66:60.

Košarkarice Ilirije so si že po petih minutah priigrale prednost šestih točk, ki pa so jo varovanke Slavka Duščaka do konca prve četrtine izničile. Tudi uvodne minute druge četrtine so bile po notah Dolenjk, ki so največ vodile za pet pri rezultatu 20:15. Ljubljančanke so izenačile na 22, to pa je bilo tudi zadnje izenačenje na srečanju, saj so bile odtlej košarkarice Ilirije ves čas v ospredju. Na glavni odmor so gostje odšle s prednostjo štirinajstih točk.

V tretjem delu tekme so se domačinke vrnile v igro in se približale zgolj na dve točki minusa. Sledil je nov ljubljanski niz, ki pa vseeno še ni podal dokončnega odgovora o zmagovalcu. Pri zaostanku Grosupeljčank za tri je Ela Mičunović zadela met za tri točke, v naslednjem napadu pa je koš in dodatni prosti met zadela Nina Gabrovšek. Slednja je nato povišala že na +13 in ob pomoči soigralk Iliriji zagotovila dvanajsto zmago v sezoni, s katero so si še utrdile tretji položaj na lestvici.

Nina Gabrovšek je tekmo zaključila s 24 točkami in osmimi asistencami, pri domačih pa je 14 točk dosegla Maša Gabrijel.

Grosuplje čez osem dni gostuje pri kranjskem Triglavu, Ilirija pa bo dan prej gostila zadnjeuvrščene Domžale.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Odigrali smo dobro tekmo. Škoda, da smo v drugi četrtini prejeli 26 točk. Dvigniti moramo glave in misliti na naslednje tekme. Čestitke Iliriji za zmago."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitam dekletom za zelo dobro predstavo in novo zmago. Z njo smo naredili še en velik korak proti zastavljenemu cilju, ki smo si ga zastavili pred sezono. Čestitke tudi ekipi Grosupljega za korektno igro."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 22/0 44
2. Triglav 18/4 40
3. Akson Ilirija 12/10 34
4. Konjice 10/12 32
5. Grosuplje 9/13 31
6. Maribor 9/13 31
7. Ježica 8/14 30
8. Domžale 0/22 22

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se