Nazaj

1. SKL (Ž): Mariborčanke v Domžalah do zanesljive zmage

16
mar.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Četrto kolo drugega dela 1. SKL za ženske so z zmago odprle košarkarice Cinkarne Celje, ki so v domači dvorani ugnale Grosuplje. V sredo je Triglav ugnal Ježico, Konjice so bile boljše od Ilirije. Maribor je na krilih 33 točk Cvijanovićeve prišel do osme zmage v sezoni.

1. SKL za ženske, 4. kolo 2. dela:

Sobota, 17. marec:
DOMŽALE : MARIBOR 36:68 (7:23, 10:13, 13:23, 6:9)
Tajher 11, Kračan 7, Oven (10 skokov) in Pintar po 5; Cvijanović 33, Ribič (8 skokov) in Dautović (13 skokov) po 12.

STATISTIKA

Košarkarice Maribora so na gostovanju v Domžalah prišle do sedme zmage v sezoni. Štajerke so si že v prvi četrtini priigrale šestnajst točk naskoka, tekmo pa je zaznamovala slovenska reprezentantka Tina Cvijanović, ki je dosegla 33 točk.


Domače košarkarice so vodile zgolj na začetku srečanja, nato pa se je začela prevlada Mariborčank. Domžalčanke so izgubile 35 žog, kar so izkoristile Štajerke in prekinile niz treh zaporednih porazov. Varovanke Žige Ravnikarja so bile boljše v vseh štirih četrtinah, tik pred koncem tekme pa so vodile že s 36 točkami naskoka.

Izjemen strelski večer je imela Tina Cvijanović, ki je dosegla 33 točk, skoraj polovico svoje ekipe in zgolj tri manj kot ekipa Domžal. Pri domačih je 11 točk dosegla Vanja Tajher.

Mariborčanke v naslednjem kolu čaka domači obračun z Ježico, Domžalčanke v četrtek gostujejo pri ekipi Grosupljega.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Pričakovana zmaga Mariborčank. Naše punce se niso držale dogovora iz garderobe. Naredili smo veliko nepotrebnih napak. Upam, da bo Vanjo Tajher in Natalijo Oven naslednjič spremljala še katera igralka. A glede na naše razredčene vrste, nimam mojim dekletom kaj zameriti, saj so se borile kolikor se lahko."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Čestitam dekletom za pristop in željo. Menim, da smo prišli do zaslužene zmage. V obrambi smo odigrali dobro, v napadalnem delu pa imamo še določene rezerve."

Torek, 13. marec:
CINKARNA CELJE : GROSUPLJE 87:57 (27:18, 27:11, 21:11, 12:17)
Slonjšak 17 (5 prid. žog), Marić 16 (11 skokov), Friškovec 14 (5 skokov); Černač in Goršič (6 skokov) po 9, Ahac in Mehle po 8.

STATISTIKA

Košarkarice Cinkarne Celje so prišle še do osemnajste zmage v državnem prvenstvu. Na domačih tleh so s tridesetimi točkami naskoka odpravile ekipo Grosupljega. Dolenjke so zabeležile dvanajsti poraz.

Že po prvem polčasu je prednost Celjank znašala 25 točk. Aktualne državne prvakinje so prevladovale predvsem pod obema obročema, zbrale so kar 22 skokov več od tokratnih nasprotnic. Zadnjo četrtino so Celjanke začele s 35 točkami naskoka. Pri rezultatu 84:48 so varovanke Damirja Grgića prišle do najvišje prednost na tekmi, v končnici tekme pa je uspelo Dolenjkam razliko nekoliko znižati.

Najboljša strelka tekme je bila Iva Slonjšak, ki se je zaustavila pri 17 točk, z dvojnim dvojčkom je srečanje zaključila Andrea Marić (16 točk in 11 skokov). Nobena košarkarica Grosupljega ni presegla meje desetih točk. Še najbolj sta bili razpoloženi Meta Černač in Teja Goršič z devetimi točkami.

V četrtek košarkarice iz knežjega mesta čaka srečanje Lige WABA proti Trešnjevki, prihodnji torek pa bodo gostovale pri Iliriji. ŽKK Grosuplje bo konec tedna organiziralo finalni turnir državnega prvenstva za dekleta do 19 let, članska ekipa pa bo na parket ponovno stopila v četrtek, 22. marca, ko bo gostila ekipo Domžal.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Zaslužena zmaga mojih deklet, katerim čestitam za pravi pristop. Prav tako čestitam ekipi Grosupljega za fer in korektno tekmo."

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Odigrali smo dobro prvo četrtino, v drugem delu pa smo nekoliko popustili in začutili moč Celja. Zadovoljen sem s prikazano igro. Čestitam ekipi Celja za zmago."

Sreda, 14. marec:
JEŽICA : TRIGLAV 53:77 (5:24, 15:25, 9:9, 24:19)

Bajrektarević 19, Pušenjak 15, Đurić 8 (6 skokov, 6 podaj); Jesenšek 19, Jakobčič 13 (5 skokov), Šarić (9 skokov) in Jeras (8 skokov) po 10.

STATISTIKA

Na Ježici sta se pomerili trenutno sedmo- in drugouvrščena ekipa 1. SKL. Triglavanke, ki so v nedeljo drugič v zgodovini postale pokalne zmagovalke, so prišle do petnajste zmage v sezoni in so pri 33 točkah, Ježica je bila dvanajstič neuspešna.

Kranjčanke so odločno začele obračun proti Ježičankam, ki so prvi koš dosegle šele v četrti minuti igre, do konca prvih desetih minut pa so zmogle le še dve točki. Na drugi strani so razigrane Triglavanke to znale izkoristiti in so prvo četrtino zaključile pri 24 točkah. Tudi v drugem delu prvega polčasa so Kranjčanke prevladovale na parketu, do glavnega odmora na tekmi pa je njihova prednost narasla na +29. V drugih dvajsetih minutah so varovanke Mojce Markovič zaigrale nekoliko bolje, a je Triglav brez težav prišel do nove zanesljive zmage z rezultatom 77:53. Ježičanke so imele le 29-odstotni izkupiček meta iz igre.

Nina Jesenšek je bila z 19 točkami prva strelka zmagovalne ekipe, Maja Jakobčič jih je dodala 13. Pri Ježici je bila ponovno najučinkovitejša prva strelka ekipe Sandra Bajrektarević, ki je v statistiko vpisala 19 točk, Ula Pušenjak jih je zabeležila 15.

Ježica bo v naslednjem kolu gostovala v Mariboru, Triglav bo gostil ekipo Konjic.


Izjavi trenerjev po tekmi:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Katastrofalen pristop domačink k tekmi je vodil v visoko prednost Triglavank ob polčasu. V drugem delu so se moja dekleta malce bolj zbrala, celo pričela igrati obrambo, posledično pa se je do konca tekme razlika zmanjšala. Za kaj več pa bo potrebno naslednjič odigrati celotno tekmo. Čestitke Triglavu za zasluženo zmago in pred dnevi osvojeni naslov pokalnih prvakinj."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Poznalo se je, da smo se čez vikend izpraznili, vendar so dekleta odigrala po najboljših močeh in to je najbolj pomembno."

Sreda, 14. marec:
KONJICE : AKSON ILIRIJA 62:57 (13:13, 16:7, 15:14, 18:23)

Ramšak 20, Hatunšek 10, Podgrajšek 9; Gabrovšek 18, Mičunović 14 (7 skokov), Klavžar 10 (6 skokov). 

STATISTIKA

Konjičanke so proti Iliriji prišle do devete zmage v tej sezoni, Ilirija je bila osmič poražena in ima na prvenstveni lestvici le še zmago prednosti pred današnjimi nasprotnicami.

Gledalci so v Slovenskih Konjicah spremljali izenačen obračun, ki je bil odločen šele v izdihljajih tekme. Gostje so odlično odprle srečanje in po dobrih štirih minutah vodile z 8:0, a je domačinkam do konca prvega dela uspelo ujeti priključek (13:13). Dober zaključek prve četrtine je dal Konjičankam zagon tudi za drugih deset minut, dobro minuto in pol pred koncem prvega polčasa so prvič povedle z dvomestno prednostjo (29:19). Ob polčasu je semafor kazal 29:20 v korist domačih košarkaric.

Konjičanke so tudi v tretji četrtini narekovale ritem igre in so prevladovale na igrišču, a se Ilirijanke niso predale ter se z delnim izidom 6:0 na začetku zadnjega dela igre približale na vsega štiri točke zaostanka. Po trojki Ele Mičunović pa je Akson Ilirija dobre štiri minute pred iztekom igre ponovno povedla (49:47). Kljub padcu v igri, so Konjičanke po boljši končnici tekme prišle do zmage z izidom 62:57.

Pri zmagovalkah je bila strelsko najuspešnejša Tea Ramšak z 20 točkami, poleg Ramšakove je pri Konjicah dvomestno število točk dosegla še Špela Hatunšek, ki jih je dosegla 10. Za Ilirijo je Nina Gabrovšek prispevala 18 točk, Ela Mičunović je v statistiko vpisala 14 točk in sedem skokov.

Ilirija se bo v naslednjem kolu pomerila z vodilnimi Celjankami, Konjice bodo gostovale v Kranju pri Triglavu.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Tekmo smo začeli zelo nezbrano. Nato smo popravili igro v obrambi in vodili do sredi zadnje četrtine, ko nam je ponovno padla zbranost. Gostje so to izkoristile in povedle, vendar smo odreagirali mirno in zbrano ter zasluženo zmagali. Pohvalil bi svoje igralke, ki so stisnile zobe in igrale tudi bolne ter gostje za borbeno igro do konca srečanja."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitam Konjicam za zmago. Mi smo korektno odigrali samo zadnjo četrtino, kar je bilo danes premalo za pozitiven rezultat."

 


Lestvica 1. SKL za ženske:


M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 18/0 36
2. Triglav 15/3 33
3. Akson Ilirija 10/8 28
4. Konjice 9/9 27
5. Maribor 8/10 26
6. Grosuplje 6/12 24
7. Ježica 6/12 24
8. Domžale 0/18 18

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se