Nazaj

1. SKL (Ž): Maribor za točko boljši od Grosupljega

14
apr.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Že v petek so klubi v 1. SKL za ženske nadaljevali s tekmovanjem. Triglav je s stotico visoko ugnal Domžale, Ilirija je z dobro igro v drugem delu prišla do zmage na mestnem derbiju, Cinkarna Celje je bila boljša od Konjic. V soboto je Maribor v izdihljajih srečanja ugnal Grosuplje.
Avtor: Lenart

1. SKL za ženske, 10. kolo 2. dela:

Sobota, 14. april:
GROSUPLJE : MARIBOR 55:56 (12:20, 13:6, 18:12, 12:18)

Goršič (14 skokov) in Mehle (6 skokov) po 10, Gabrijel (6 podaj), Debeljak in Kenda po 8; Cvijanovič 14 (5 skokov), Dautović 12 (12 skokov), Kuzma in Škobalj (5 skokov) po 9.

STATISTIKA

Tako Grosuplje kot Maribor sta imela pred tekmo 10. kola drugega dela 32 točk. Na srečanju v Grosupljem so se Mariborčanke veselile desetega uspeha v sezoni in so na lestvici državnega prvenstva prehitele Dolenjke ter le zmago zaostajajo za četrtim mestom. Grosupeljčanke so 15. v tej sezoni zabeležile točko.

Izredno izenačeno srečanje v Grosupljem je zmagovalca dobilo šele v zadnjih sekundah srečanja. Obračun so bolje odprle gostje, ki so po prvih desetih minutah vodile za osem (20:12), na začetku drugega dela pa so povedle z enajstimi točkami prednosti, kar je bila tudi najvišja prednost katere koli izmed ekip na tekmi. Do konca prvega polčasa so se domače košarkarice povsem približale in so prednost Maribora do najdaljšega odmora na srečanju skoraj povsem izničile (26:25).

V drugem polčasu so bili gledalci priča izenačeni igri iz obeh strani. Slabi dve minuti pred koncem tekme je bil rezultat poravnan na 53. Po minuti odmora so domačinke po košu Teje Goršič zadele za vodstvo s 55:53, a je na drugi strani s trojko odgovorila Simona Kuzma in tako postavila tudi končni izid srečanja v Grosupljem. Grosupeljčanke so imele 15 sekund do konca obračuna napad, a so žogo izgubile in zmaga je odšla na Štajersko.

Tina Cvijanovič je bila s 14 točkami prva strelka srečanja v Grosupljem, Merisa Dautović je prispevala dvojni dvojček (12 točk, 12 skokov). Pri Grosupljem sta bili najučinkovitejši Teja Goršič in Lea Mehle, ki sta dosegli po 10 točk, Goršičeva je ujela še 14 odbitih žog.

Grosuplje v sredo v 11. kolu 1. SKL gostilo Cinkarno Celje, Maribor bo v ponedeljek odigral tekmo 14. kola 1. SKL proti Akson Iliriji. 

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Tekmo smo malce slabše začeli, nato pa ujeli pravi ritem. Na koncu smo po lastni neumnosti zapravili zmago. Dvigniti moramo glave in iti naprej."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Čestitam puncam za zmago. Obe ekipi nista bili najbolj razpoloženi v napadu, na koncu pa je bila sreča na naši strani. Tudi če bi zmagale domačinke, to ne bi bilo nezasluženo."

ŽE ODIGRANO:

Petek, 13. april:
DOMŽALE : TRIGLAV 32:104 (10:31, 7:25, 6:28, 9:20)
Tajher 7 (5 skokov), Dremel in Pintar po 6; Žibert 24 (5 skokov), Abramovič 23 (8 asistenc, 6 prid. žog), Šarić 13 (6 skokov).

STATISTIKA

Kranjske košarkarice so na gostovanju v Domžalah pričakovano zabeležile 20. zmago (tretjo zaporedno) v tej sezoni. Domžalčanke pa so bile tudi na 24. tekmi v tej sezoni daleč od uspeha.

Gostje so odlično odprle tekmo in po slabih petih minutah je na semaforju pisalo že 18:0. V šesti minuti tekme so domačinke le zadele, na prvi dvominutni odmor pa so odšle z zaostankom 21 točk. Visoka prednost Kranjčank ni ustavila, prednost so varovanke Ernesta Novaka višale iz minute v minuto.

V tretjem delu tekme so z delnim izidom 21:0 povedle že za 53, na koncu pa zmagale z najvišjo razliko na tekmi +72. Kranjčanke so po pričakovanjih prevladovale v vseh košarkarskih elementih, iz igre so zadel dve tretjini vseh metov.

Najboljša strelka tekme je bila Urška Žibert s 24 točkami, 23 jih je dodala Rebeka Abramovič. Pri domačih je sedem točk dosegla Vanja Tajher.

Počitka za dekleta v 1. SKL ni. Domžalčanke bodo že v ponedeljek odigrale tekmo 14. kola proti Ježici, v sredo pa jih čaka še obračun v Mariboru. Kranjčanke bodo na parket ponovno stopile v sredo, ko bodo gostile ljubljansko Ježico.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Gorenjkam čestitam za gladko zmago, našim dekletom pa za borbenost. Škoda za toliko napak, popolno blokado na začetku in da nismo več zadeli, predvsem vsaj kakšnih deset prostih metov."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Čestitke dekletom za pristop in zmago."

Petek, 13. april:
JEŽICA : AKSON ILIRIJA 61:74 (20:16, 18:18, 14:27, 9:13)
Kropivšek 18 (8 skokov), Šeruga 15 (5 skokov), Špoljar 8 (10 skokov); Stergar 18 (13 skokov, 6 asistenc), Gabrovšek 16 (7 skokov), Mičunović 14 (7 skokov).

STATISTIKA

Ilirija je na gostovanju pri mestnih tekmicah prišla do pomembne zmage v boju za tretje mesto. Po zmagi proti Ježici je prednost pred najbližjimi zasledovalkami iz Slovenskih Konjic povišala na tri zmage. Ježičanke so po štiriindvajsetih odigranih tekmah na sedmem mestu, z zmago zaostanka za ekipama Grosupljega in Maribora, ki se bosta pomerili jutri. 

Prva četrtina obračuna na Ježici je pripadla domačim, ki so prednost ohranile vse do konca prvega polčasa. Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji četrtini. Gostje so si v tem delu priigrale prednost devetih točk. V zadnjem delu tekme je uspelo Iliriji zadržati prednost, na koncu pa so gostje zmagale z najvišjo prednostjo na tekmi.

Pri domačih je Teja Kropivšek dosegla 18 točk, pri zmagovalni ekipi pa se je z dvojnim dvojčkom izkazala Ela Stergar, ki je poleg 18 točk in 13 skokov, podelila še 6 asistenc. 

Ježica bo že v ponedeljek odigrala tekmo 14. kola drugega dela proti Domžalam, tekmo 11. kola pa bodo odigrale prihodnjo sredo v Kranju. Tudi pred Ilirijo so naporni dnevi. V ponedeljek se bodo v okviru 14. kola pomerile z Mariborom, v torek pa jih čaka še tekma s Konjicami.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Čestitke Ilirjankam za zmago."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čeprav smo prvi polčas odigrali podpovprečno, smo po odmoru dali v prestavo višje in odigrali boljše v obrambi in bolj raznovrstno v napadu. Na koncu smo prišli do zelo pomembnih dveh točk. Čestitam dekletom za zmago."

Petek, 13. april:
CINKARNA CELJE : KONJICE 95:59 (27:7, 32:17, 16:23, 20:12)
Marić (12 skokov), Slonjšak 17 (7 skokov, 7 asistenc), Ocvirk 13; Klančnik 12 (10 skokov), Podgrajšek 10, Einfalt (5 skokov) in Tajher po 8.

STATISTIKA

Varovanke Damirja Grgića so dobile tudi 24. tekmo v državnem prvenstvu, medtem ko so Konjičanke izgubile trinajstič v tej sezoni in s porazom v Celju prekinile niz dveh zmag.

Aktualne državne prvakinje niti za trenutek niso prepustile vodstva tekmicam iz Slovenskih Konjic. Krizne minute konjiške ekipe so trajale od sredini prve četrtine do uvodnih minut drugega dela. Po košu Maruše Podgrajšek za 13:7 je sledil delni izid 22:0. Že pred koncem prvih dvajsetih minut so si Celjanke priigrale 40 točk naskoka.

Po glavnem odmoru so na svoj račun prišle tudi gostje, ki so tretji del tekme dobile s 23:16. V poslednji četrtini so bile ponovno nekoliko boljše Celjanke, ki so zanesljivo vknjižile 24. par točk.

Šest igralk v domači ekipi je presegla mejo desetih točk. Tekmo je z dvojnim dvojčkom (19 točk in 12 skokov) zaključila Andrea Marić. Tudi Katja Klančnik, ki je bila najbolj razpoložena v dres konjiške ekipe, je dosegla dvojni dvojček, saj je ob 12 točkah ujela še 10 skokov.

Celjanke v sredo gostujejo v Grosupljem, Konjičanke pa v torek pri ljubljanski Iliriji.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Čestitam svojim igralkam za zmago in Konjičankam za korektno igro."

Stojan Fink, trener Konjic:
"Igrali smo nad pričakovanji, zato sem zelo zadovoljen. Dekleta si zaslužijo vse pohvale."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 24/0 48
2. Triglav 20/4 44
3. Akson Ilirija 14/10 38
4. Konjice 11/13 35
5. Maribor 10/14 34
6. Grosuplje 9/15 33
7. Ježica 8/16 32
8. Domžale 0/24 24

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se