Nazaj

1. SKL (Ž): Maribor tretjič v sezoni boljši od Konjic

28
mar.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Zaključilo se je 6. kolo 2. dela 1. SKL za ženske. Triglav je v torek prišel do zmage v Ljubljani proti Akson Iliriji. V sredo je Cinkarna Celje visoko premagala Domžale, Grosupeljčanke so bile boljše od Ježice, Maribor je prišel do zmage v Slovenskih Konjicah.

1. SKL za ženske, 6. kolo 2. dela:

Torek, 27. marec:
AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 55:66 (8:20, 18:10, 11:21, 18:15)

Stergar 18 (13 skokov, 5 podaj), Mičunović 16 (6 skokov), Draganič 13; Abramovič 26 (6 podaj), Žibert 13 (6 skokov), Prevodnik 10.

STATISTIKA

Triglavanke so proti Iliriji prišle do 17. zmage v 1. SKL in so tako še utrdile na drugem mestu državnega prvenstva. Ilirijanke so z 11 zmagami in desetimi porazi mesto nižje.

Obračun v Ljubljani so bolje odprle gostje, ki so hitro povedle z 8:0, Ilirija pa je prvi koš na tekmi dosegla šele po polovici prve četrtine. Triglav je ob koncu prvih desetih minut vodil z 20:8. V drugi četrtini so Kranjčanke večkrat vodile z dvomestno prednostjo, a se je Iliriji v izdihljajih prvega polčasa uspelo približati le na štiri točke zaostanka.

Triglav je tretji del obračuna začel silovito in se z delnim izidom 11:0 ponovno odlepil od svojih tekmic. Pokalne zmagovalke so brez težav kontrolirale potek srečanja, Ilirija se je sicer dobre tri minute pred iztekom igralnega časa približala na sedem točk zaostanka, a zmaga gostij ni bila ogrožena. Na koncu so Triglavanke prišle do uspeha z rezultatom 66:55. Ilirija je izgubila 19 žog.

Najboljša strelka obračuna drugo- in tretjeuvrščene ekipe je bila Rebeka Abramovič, ki je za zmagovalke dosegla 26 točk. Urška Žibert je za Triglav prispevala 12 točk, Eva Prevodnik pa 10. Pri domačinkah je bila strelsko najbolj razpoložena Ela Stergar, ki je zabeležila dvojni dvojček (18 točk, 13 skokov), najboljša strelka Ilirije v tej sezoni, Ela Mičunović, jih je pristavila 16.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitam mojim dekletom za dobro in korektno odigrano tekmo. Videli smo, da ko se držimo dogovorov, smo blizu najboljšim ekipam. Sedaj imamo teden dni časa, da se odpočijemo, sestavimo in pripravimo na nove tekme."

Ernest Novak, trener Triglava:
"Odigrali smo daleč najslabšo tekmo v tej sezoni. Čestitke Iliriji za hrabro igro in pristop."

Sreda, 28. marec:
CINKARNA CELJE : DOMŽALE 116:26 (26:7, 29:5, 34:12, 27:2)

Friškovec 34, Krošelj 30 (7 podaj), Marić 18 (11 skokov); Hribar in Grintal po 5, Tajher 4.

STATISTIKA

Na tekmi med Cinkarno Celje in Domžalami so aktualne državne prvakinje pričakovano prišle do nove visoke zmage, skupno že 20. v tej sezoni državnega prvenstva. Na drugi strani so oslabljene Domžalčanke tudi po 20. obračunu še vedno brez uspeha.

V Celju so bili vsi dvomi o zmagovalcu razrešeni že v prvi četrtini. Domžalčanke so še vodile s 5:3, nato pa so podprvakinje WABA lige stopile na plin in si že v prvih desetih minutah priigrale prednost 19 točk. Podobno zgodbo so gledalci spremljali tudi v ostalih četrtinah, še najboljše so varovanke Vlada Velikonje odigrale v tretji četrtini, ko so dosegle 12 točk. Prednost Celja je iz minute v minuto naraščala, razigrane Celjanke pa so že slabih sedem minut do izteka igralnega časa dosegle 100 točk. Končni rezultat je znašal 116:26 v korist čete Damirja Grgića, kar je bila tudi najvišja prednost na srečanju.

Zala Friškovec je bila s 34 točkami prva strelka obračuna v Celju, Aleksandra Krošelj je prispevala 30 točk, od tega kar osem trojk, Andrea Marić je dosegla dvojni dvojček. Pri Domžalah sta po pet točk dosegli Maja Grintal in Blažka Hribar.

V naslednjem kolu se bodo Domžale pomerile z Ježico, Celjanke pa se bodo na derbiju sedmega kola v soboto srečale z ekipo Triglava.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Zaslužena visoka zmaga. Čestitke mojim igralkam, prav tako tudi vse dobro želim ekipi Domžal do konca sezone."

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Rutinirana zmaga Celja. Naša dekleta so hotela pokazati, da se lahko vsaj malo kosajo z vrhunsko ekip. In dobrih pet minut je bila njihova reakcija prava, potem pa nas je preprosto zmanjkovalo. Je pa to za naše kadetinje, ki so igrale, vseeno dobra šola."

Sreda, 28. marec:
JEŽICA : GROSUPLJE 52:70 (6:18, 21:17, 6:18, 19:17)

Ziherl 20, Bajrektarević (5 skokov) in Kropivšek po 13; Ahac 14 (5 skokov), Gabrijel (5 podaj) in Goršič (11 skokov) po 11.

STATISTIKA

Grosupeljčanke so v Ljubljani prišle do devetega uspeha v tej sezoni, ob tem imajo Grosupeljčanke še 12 porazov. Ježica je trinajstič izgubila in je z odigrano tekmo manj na sedmem mestu 1. SKL.

Ekipa Grosupljega je silovito odprla srečanje v Ljubljani. Varovanke Slavka Duščaka so tekmo začele z izidom 16:0, Ježica pa je prvi koš na srečanju dosegla šele dve minuti do izteka prve četrtine. Ob koncu prvega polčasa so Ježičanke predvsem v napadu zaigrale bolje, rezultat pa je ob odhodu na najdaljši odmor znašal 35:27 za Grosuplje.

A vendar je v tretji četrtini ponovno nastopil strelski mrk domače ekipe, kar so Grosupeljčanke znale izkoristiti in so svojim nasprotnicam pobegnile na razliko 20 točk, kar je hkrati pomenilo tudi odločitev o končnem zmagovalcu. Grosuplje je tekmo v zadnji četrtini mirno pripeljalo do konca, semafor je ob zadnjem pisku sirene kazal izid 70:52 v korist gostij.

Za zmagovalke je Mojca Ahac dosegla 14 točk, Maša Gabrijel in Teja Goršič (11 skokov) pa sta jih pristavili po 11. V ekipi Ježice, pri kateri se je le šest igralk vpisalo med strelke, je bila strelsko najboljša Saša Ziherl, ki je prispevala 20 točk, Sandra Bajrektarević in Teja Kropivšek sta jih zabeležili po 13.

V sedmem kolu bo Ježica gostovala v Domžalah, Grosuplje se bo 3. aprila pomerilo z Akson Ilirijo.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
""

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Tekmo smo odprli z dobro igro v obrambi, s tem pa smo dosegli tudi nekaj lahkih košev. Ekipi Ježice nismo dopustili, da se razigra. Srečanje smo odigrali na visokem nivoju. Čestitam mojim dekletom za zmago. Samo tako naprej."

Sreda, 28. marec:
KONJICE : MARIBOR 64:67 (8:20, 21:13, 13:14, 22:20)

Tajhar 16, Klančnik 15 (11 skokov), Hatunšek 9; Cvijanović 19 (11 skokov), Pukl 15 (8 skokov), Dautović 12 (13 skokov).

STATISTIKA

Maribor je proti Konjicam prišel že do tretje zmage v tej sezoni 1. SKL, skupen izkupiček Mariborčank pa znaša devet zmag in 12 porazov, kar jih uvršča na peto meto DP. Na drugi strani so bile Konjice 12. neuspešne in so z istim številom točk kot Maribor in Grosuplje na šestem mestu 1. SKL.

Na srečanju v Slovenskih Konjicah so si gostje že v drugi polovici prve četrtine z delnim izidom 12:2 priigrale prvo dvomestno prednost, ob koncu prvih desetih minut so Mariborčanke tako vodile z 20:8. V drugih desetih minutah so domačinke zaigrale bolje in so dve minuti pred iztekom prvega polčasa ponovno povedle (29:28), ob polčasu so zaostajale za štiri točke.

V drugem polčasu so bile Mariborčanke ves čas v rahli prednosti, Konjičanke pa so jim ves čas dihale za ovratnik. Pet minut do konca obračuna so se Konjičanke približale le na točko zaostanka (52:51), a jim Mariborčanke do konca srečanja vodstva niso želele prepustiti in so odbile prav vse napade domačih košarkaric. Zmago Mariborčank je z zadetima prostima metoma 20 sekund do konca tekme potrdila najboljša strelka tekme, Tina Cvijanović.

Že omenjena Cvijanovićeva je skupno 19 točkam dodala še 11 skokov, sledila ji je Martina Pukl, ki je dosegla 15 točk, ujela pa je tudi osem odbitih žog. Pri domačinkah je bila najbolj razpoložena Tia Tajhar, ki je zabeležila 16 točk, Katja Klančnik je dosegla dvojni dvojček (15 točk, 11 skokov).

Maribor bo v osmem kolu 4. aprila gostil Triglav, Konjice se bodo isti dan pomerile z Domžalami.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Danes so se punce borile, kljub temu nam je malo zmanjkalo."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Čestitam dekletom za zmago na težkem gostovanju v Konjicah. Tekma ni bila preveč lepa za oko, smo pa prišli do dveh zelo pomembnih točk."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 20/0 40
2. Triglav 17/3 37
3. Akson Ilirija 11/10 32
4. Grosuplje 9/12 30
5. Maribor 9/12 30
6. Konjice 9/12 30
7. Ježica 7/13 27
8. Domžale 0/20 20

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se