Nazaj

1. SKL (Ž): Konjice do tesne zmage nad Ježico

12
apr.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V torek se je s srečanjem med Akson Ilirijo in Domžalami začelo 9. kolo drugega dela 1. SKL za ženske. V Ljubljani so zmage veselile domačinke. Izjemno razpoložene Celjanke so do zmage prišle v Mariboru, Triglav je bil zanesljivo boljši od Grosupljega. V četrtek so Konjice v izdihljajih tekme ugnale Ježico.
Avtor: Lenart

1. SKL za ženske, 9. kolo 2. dela:

Četrtek, 12. april:
KONJICE : JEŽICA 59:57 (12:12, 18:11, 15:18, 14:16)

Podgrajšek 21 (5 skokov), Klančnik (10 skokov) in Ramšak po 8; Kropivšek 14, Bajrektarević 13 (6 skokov, 5 prid. žog), Gerič Škopac 11 (11 skokov).

STATISTIKA

Konjice so proti Ježici dosegle pomembno zmago v boju za četrto mesto v državnem prvenstvu, skupno so Konjičanke pri 11 zmagah in 12 porazih. Ježica je doživela 15. poraz in je na predzadnjem mestu 1. SKL.

Izjemno izenačeno srečanje v Slovenskih Konjicah je epilog dobilo šele v izdihljajih srečanja. Ob koncu prve četrtine je bil rezultat poravnan na 12. Tri minute do konca prvega polčasa so Konjičanke prvič na tekmi povedle z dvomestno razliko (27:17), ob polčasu je prednost Konjic znašala sedem točk.

V nadaljevanju so se Ježičanke vztrajno bližale in se tri minute do izteka tretje četrtine približale le na točko zaostanka, a so Konjičanke ta napad gostij odbile. Šest minut do konca obračuna so Ježičanke po dolgem času izenačile (49:49), slabo minuto kasneje pa so po trojki najboljše strelke ekipe, Sandre Bajrektarević, povedle. V zaključku tekme Ježičanke v zadnjih dveh minutah niso več našle poti do koša, Konjičanke pa so z delnim rezultatom 7:0 tekmo preobrnile v svojo korist. Odločilno trojko je prispevala prva strelka tekme, Maruša Podgrajšek, ki je skupno dosegla 21 točk.

Podgrajškova je bila edina razpoložena strelka pri zmagovalkah. Katja Klančnik je osmim točkam dodala 10 skokov. Pri Ježici je bila strelsko najboljša Teja Kropivšek, ki je zabeležila 14 točk, Sandra Bajrektarević jih je pristavila 13, Katarina Gerič Škopac je zabeležila dvojni dvojček (11 točk, 11 skokov).

Konjice bodo v soboto gostovale pri Cinkarni Celje, Ježica se bo isti dan pomerila z Akson Ilirijo.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Iz že izgubljenega položaja, smo uspeli doseči pomembno zmago."

Mojca Markovič, trener Ježice:
"Čestitke Konjičankam za zmago."

ŽE ODIGRANO:

Sreda, 11. april:
MARIBOR : CINKARNA CELJE 50:115 (8:25, 15:38, 11:25, 16:31)
Cvijanović 15, Dautović, Gerič in Črešnik po 8; Slonjšak 28 (5 skokov), Marić 20 (9 skokov), Ocvirk in Delić (7 skokov, 7 asistenc) po 14.

STATISTIKA
Košarkarice Cinkarne Celje so z izjemno visoko zmago prišle do 23. zmage v tej sezoni, Mariborčanke so zabeležile 14. poraz, drugi v nizu.

Zmagovalec srečanja v Mariboru je bil znan že po prvem polčasu. Domače košarkarice so povedle z 2:0, nato pa se je začela popolna prevlada 13-kratnih državnih prvakinj. Do konca prvega polčasa so varovanke selektorja slovenske ženske reprezentance Damirja Grgića dosegle 63 točk, Mariborčanke pa 40 manj.

Kljub izjemno visoki prednosti se gostje niso ustavljale in svojo prednost višale iz minute v minuto. Tik pred koncem srečanja so vodile tudi z 71 točkami naskoka. Celjanke so iz igre metale 71%, zbrale so 32 skokov več kot Mariborčanke, izjemno igro pa kronale s kar 35 asistencami.

Pri domačih je slovenska reprezentantka Tina Cvijanovič dosegla 15 točk, 28 jih je v dresu Celja dosegla Iva Slonjšak.

Celjanke se bodo pojutrišnjem srečale s Konjicami, Maribor pa v soboto čaka gostovanje v Grosupljem.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Čestitke ekipi Celja za zmago."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celja:
"Moje košarkarice so danes prikazale zelo dober pristop. Za nami je dobra tekma. Mojim dekletom čestitam za zmago, Mariborčankam pa za fer in korektno igro."

Sreda, 11. april:
TRIGLAV : GROSUPLJE 70:35 (15:17, 16:7, 21:5, 18:6)
Seničar 13 (14 skokov), Abramovič in Šarić (8 skokov) po 11; Gabrijel 9, Goršič 8, Mehle 5 (6 skokov).

STATISTIKA

Kranjski Triglav si je na domačem parketu priigral devetnajsto zmago v tej sezoni, na drugi strani pa so košarkarice, ki jih vodi Slavko Duščak, izgubile še štirinajstič.

Domače košarkarice so celoten prvi del lomile odpor gostij z Dolenjske. Čeprav je bila najvišja prednost Grosupeljčank zgolj dve točki, so bile gostje prvih dvajset minut vselej za petami domačinkam.

V drugem polčasu je sledil opazen padec v igri Grosupeljčank, ki so v drugih dvajsetih minutah dosegle zgolj 11 točk. Dobro igro v obrambi so domačinke kronale še z učinkovitim napadom. Že pred zadnjimi desetimi minutami so si Kranjčanke priigrale neulovljivo prednost 23 točk. Pri gostjah je šepal predvsem met iz igre (21%) in število izgubljenih žog. Tekma se je zaključila s +35 za Triglav, kar je bila tudi najvišja prednost Kranjčank na srečanju.

Maruša Seničar je tekmo zaključila s 13 točkami in 14 skoki, pri gostjah pa nobena košarkarica ni presegla meje 10 točk. Najučinkovitejša je bila Maša Gabrijel, ki jih je dosegla devet.

Triglav v petek gostuje pri zadnjeuvrščenih Domžalah, Grosupeljčanke pa v soboto gostijo Maribor.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
"V drugem polčasu so odigrali dobro v obrambi in to nam je prineslo zmago."

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"V prvem polčasu smo odigrali dobro, v drugem pa se nismo znašli proti zelo agresivni obrambi Triglava. Košarkaricam Triglava čestitam za zmago."

Torek, 10. april:
AKSON ILIRIJA : DOMŽALE 77:60 (15:13, 24:21, 19:12, 19:14)

Jamnik 18, More 17 (7 skokov), Mičunović 16 (5 skokov); Kračan 16, Tajher 12, Dremel 8.

STATISTIKA

Akson Ilirija je pričakovano prišla do novega uspeha v 1. SKL za ženske, skupno so bile Ilirijanke že trinajstič uspešne, ob tem imajo še 10 porazov. Domžale so bile še 23-ič neuspešne in bodo sezono v državnem prvenstvu sklenile na zadnjem mestu.

A vendar zmaga Ljubljančank  proti zadnjeuvrščeni ekipi ni bila tako lahko priigrana kot kaže končni rezultat. Domžale so v Ljubljani odigrale eno boljših partij v tej sezoni DP. V prvem polčasu so bile varovanke Vlada Velikonje povsem enakovreden nasprotnik favorizirani Iliriji. Ob koncu prvih desetih minut je bil rezultat izenačen na 13, tri minute do najdaljšega odmora na srečanju pa so Domžalčanke po košu Ule Dremel povedle za 5, a so do konca druge četrtine nekoliko popustile in se na odmor odpravile z zaostankom petih točk (39:34).

V nadaljevanju so Ilirijanke zaigrale bolje in si ob koncu tretje četrtine prvič priigrale dvomestno prednost (56:46), tekmo pa so Ljubljančanke nato brez težav pripeljale v svojo korist. Na koncu je Ilirija zmagala s 77:60. Domača ekipa je bila zanesljivo boljša v skoku (51:36).

Najboljša strelka Akson Ilirije je bila Eva Jamnik z 18 točkami, Tina More jih je dosegla 17 (7 skokov), Ela Mičunović pa 16. Pri Domžalah je bila najučinkovitejša Rebeka Kračan s 16 točkami, Vanja Tajher jih je pristavila 12.

V naslednjem kolu se bo Ilirija v sosedskem obračunu pomerila z Ježico, Domžale bodo gostile Triglav.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Zmaga je to, kar šteje in s tem smo naredili še en korak k željenemu tretjemu mestu po rednem delu."

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Čestitam Iliriji za zmago. Mi pa smo končno uspeli iz garderobe prenesti energijo in znanje na parket. Moram mojim puncam čestitati za prikazano in odnos. V dani situaciji smo dali maksimum."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 23/0 46
2. Triglav 19/4 42
3. Akson Ilirija 13/10 36
4. Konjice 11/12 34
5. Grosuplje 9/14 32
6. Maribor 9/14 32
7. Ježica 8/15 31
8. Domžale 0/23 23

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se