Nazaj

1. SKL (Ž): Ježici ljubljanski obračun

06
mar.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - V soboto so v tretjem kolu drugega dela 1. SKL za ženske Konjice izgubile proti Celjankam, Triglav je brez težav ugnal Domžale. Košarkarice Grosupljega so slavile zmago v Mariboru. V sredo je bila Ježica boljša od Ilirije.

1. SKL za ženske, 3. kolo 2. dela:

Sreda, 7. marec:
AKSON ILIRIJA : JEŽICA 54:59 (17:13, 13:18, 17:10, 18:7)
Stergar 20 (12 skokov), Klavžar 15, Gabrovšek 7 (5 skokov); Bajrektarević 22 (6 skokov, 5 podaj), Kramžar 8 (7 skokov), Đurić in Kropivšek po 7.

STATISTIKA

Na zadnjem obračunu tretjega kola drugega dela 1. SKL za ženske sta se pomerili ekipi Ilirije in Ježice. Ježičanke so dosegle šesto zmago v tej sezoni DP in so se tako izenačile s šestouvrščenim Grosupljem. Ilirija je bila sedmič neuspešna in ostaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Izjemno izenačen obračun v Ljubljani je epilog doživel v izdihljajih tekme. Strateg Ilirije Alen Ploj skoraj celotno srečanje ni mogel računati na prvo strelko ekipe, Elo Mičunović, ki se je poškodvala v uvodnih minutah obračuna. V prvem polčasu si sicer nobeni izmed ekip ni uspelo priigrati večje prednosti. Ilirijanke so nekajkrat vodile za pet, a so Ježičanke vedno znova odgovorile in ob koncu prvih 20 minut vodile z najmanjšo možno prednostjo (31:30).

Slabih šest minut do konca tretjega dela srečanja je Ilirija pri vodstvu z 38:36 naredila delni izid 7:0 in pobegnila na +9. Strelski post Ježice je prekinila prva strelka ekipe Sandra Bajrektarević, na zadnji odmor pa so se s prednostjo šestih točk podale domačinke. A gostujoče košarkarice se niso predale, vztrajno so lovile priključek in z delnim izidom 9:0 šest minut pred koncem ponovno povedle (51:50). Varovankam Alena Ploja, ki so v zadnjih desetih minutah zmogle le sedem točk, so v zadnjem delu povsem pošle moči, razigrane Ježičanke pa so prišle do zmage z 59:54.

Sandra Bajrektarević je bila z 22 točkami najboljša strelka srečanja in edina, ki je v ekipi Ježice presegla dvomestno število točk. Pri Ilirijankah je Ela Stergar dosegla dvojni dvojček (20 točk, 12 skokov), Anja Klavžar je zabeležila 15 točk.

Konec tedna Ilirijo čaka finalni turnir Pokala članic, Ježica pa bo naslednjo tekmo odigrala v državnem prvenstvu 14. marca, ko bo gostila Triglav.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Na začetku tekme nas je presekala poškodba Ele Mičunović, za katero pa verjamem, da se bo hitro vrnila na parket. Odigrali smo korektno tekmo, ob koncu pa nam je zmanjkalo rotacije in moči. Ježica je dosegla zasluženo zmago."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Mestne tekmice so bolje vstopile v tekmo in si ustvarile minimalno vodstvo. Do konca polčasa smo vzpostavili ravnotežje predvsem po zaslugi dobre obrambe in odličnega meta z razdalje. V tretji četrtini smo nerazumljivo popustili, nato pa zopet zaprli pot do koša nasprotnicam in tekmo zasluženo zmagali. Čestitke mojim dekletom za novo zmago!"

ŽE ODIGRANO:

Sobota, 3. marec:
KONJICE : CINKARNA CELJE 53:86 (17:26, 8:16, 13:24, 15:20)
Ramšak 21, Božičevič 9, Einfalt in Podgrajšek po 8; Friškovec 22 (10 skokov, 5 prid. žog), Slonjšak 18 (8 skokov), Delić A. in Marić (14 skokov) po 16.

STATISTIKA

Košarkarice Cinkarne Celje so zanesljivo prišle do sedemnajstega para točk v tej sezoni in ohranjajo prednost treh točk ter zmag pred najbližjimi zasledovalkami iz Kranja. Konjičanke so z drugim porazom v drugem delu sezone padle po 50% uspešnosti.

Celjanke so tekme začele tako, kot si je trener Grgić želel. Slednji nad igro svojih varovank na tekmi v Slovenskih Konjicah pred mesecem dni ni bil najbolj zadovoljen. Aktualne državne prvakinje so že po petih minutah vodile s 16 točkami naskoka, do konca prve četrtine pa so domače košarkarice prednost stopile na devet točk. V drugi četrtini je bila prevlada celjskih košarkaric še bolj očitna, pri Konjicah pa se je poznala odsotnost Ajše Zdovc. 

Varovanke Damirja Grgića so prevladovale tudi v drugem polčasu. Prednost je rasla iz minute v minuta, na koncu pa so košarkarice iz knežjega mesta slavile z 86:53. 

Najboljša igralka tekme je bila Zala Friškovec, ki je tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom. Dosegla je 22 točk, pobrala 10 skokov in pridobila pet žog (indeks 31). Poleg slovenske reprezentantke pa so ključno vlogo pri zmagi odigrale tudi Anđela Delić (16 točk), Iva Slonjšak (18 točk) in Andrea Marić (16 točk, 14 skokov). Pri varovankah Stojana Finka se je najbolj izkazala nosilka srebrne medalje iz lanskega evropskega prvenstva za dekleta do 20 let Tea Ramšak, ki je dosegla 21 točk.

Prihodnji konec tedna obe ekipi čaka finalni turnir Pokala članic. Celjanke se bodo v Kranju srečale z Ilirijo, Konjičanke pa se bodo udarile z gostiteljicami turnirja.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Lahko rečem, da sem bil zadovoljen."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Čestitam mojim igralkam za zasluženo zmago. Tekme nismo najbolje odprli, na koncu pa vendarle prišli do visoke zmage. Čestitke tudi Konjičankam za dobro igro."

Sobota, 3. marec:
TRIGLAV : DOMŽALE 95:31 (24:12, 22:8, 23:7, 26:4)
Abramovič 25 (5 podaj, 13 prid. žog), Jesenšek 21, Jakobčič 19 (9 skokov); Tajher 12 (6 skokov), Grintal 5 (6 skokov), Dremel 4.

STATISTIKA

Triglavanke so pred domačimi navijači prišle do pričakovane zmage nad zadnjeuvrščenimi Domžalami, skupno pa do 14. uspeha v tej sezoni 1. SKL. Ob tem imajo varovanke Ernesta Novaka še tri poraze in so trdno zasidrane na drugem mestu DP. Domžalčanke so tudi po 17. obračunu v tej sezoni še brez uspeha.

Domžalčanke, ki jih po tekmi prejšnjega kola zapustila prva strelka ekipe Gaby Saad, so stik z nasprotnicami držale do zaostanka z 11:7, do konca prve četrtine pa si je Triglav z delnim izidom 13:5 priigral prednost 12 točk. V drugih desetih minutah so aktualne državne podprvakinje povsem prevladovale na parketu, razlika pa je do najdaljšega odmora na tekmi zrasla na +26.

V drugem polčasu so Domžalčanke povsem popustile, v napadu so v dvajsetih minutah zmogle le 11 točk. Triglav je tako prednost le še povečeval in na koncu slavil zmago s 95:31.

Slovenska reprezentantka Rebeka Abramovič je bila s 25 točkami (13 ukradenih žog) prva strelka srečanja, Nina Jesenšek jih je dodala 21, Maja Jakobčič pa se je ustavila pri 19 točkah, do dvojnega dvojčka ji je zmanjkal en skok. V ekipi Domžal, ki je imela le 26-odstotni izkupiček meta iz igre, je le Vanja Tajher (12 točk) presegla dvomestno število točk.

Naslednji konec tedna bo Triglav nastopal na finalnem turnirju Pokala članic, Domžale pa bodo naslednjo tekmo odigrale 17. marca, ko bo v njihovi dvorani gostoval Maribor.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Čestitke dekletom za pristop."

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Zmagala je boljša ekipa, ki je uspela z agresivno obrambo uspela povsem odrezati naše niti in je izredno visoko premagala našo zdesetkano ekipo. Lahko jim le čestitam za vrhunsko predstavo."

Nedelja, 4. marec:
MARIBOR : GROSUPLJE 65:71 (16:17, 19:12, 16:20, 14:22)
Cvijanović 21 (7 asistenc), Kuzma 14, Hočevar 8; Zoran 18 (5 skokov), Goršič 14 (10 skokov), Gabrijel 12.

STATISTIKA

V Mariboru smo spremljali izjemno izenačen obračun med peto- in šestouvrščeno ekipo 1. SKL za ženske. Na koncu so bile boljše košarkarice Grosupljega, ki so zabeležile šesto zmago v sezoni. Dolenjke po današnjem uspehu za Mariborčankami zaostajajo zgolj še za zmago.

Ekipi sta se na tretjem srečanju tretjega kola drugega dela državnega prvenstva za ženske dvanajstkrat izmenjali v vodstvu, rezultat pa je bil tudi sedemkrat poravnan. Prvi polčas je pripadel domačim košarkaricam, ki so pri rezultatu 33:22 vodile z najvišjo prednostjo na tekmi. Na odmor so odšle s šestimi točkami zaloge pred drugim delom. 

V 27. minuti so Grosupeljčanke povedle in napovedale srdit boj za zmago. V zadnji četrtini sta se ekipi redno izmenjavali v vodstvu. Odločilnih je bilo sedem zaporednih točk Dolenjk, ki so po tem nizu povedle z najvišjo prednostjo na tekmi (+6). V končnici tekme so varovanke Slavka Duščaka ostale zbrane pri izvajanju prostih metov in vknjižile šesti par točk.

Najboljša strelka tekme je bila slovenska reprezentantka Tina Cvijanović, ki je dosegla 21 točk. Prvič po vrnitvi v člansko ekipo Grosupljega je bila z 18 točkami najboljša strelka Dolenjk Tinkara Zoran. Teja Goršič je srečanje zaključila z dvojnim dvojčkom (14 točk in 10 skokov).

Grosupeljčanke po finalnem turnirju Pokala članic gostujejo v Celju, Mariborčanke pa v Domžalah. 

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"V odločilnih trenutkih tekme smo prikazali premalo odločno igro. Ta poraz jemljemo kot spodrsljaj, zato pa je zaslužna tudi nasprotna ekipa, kateri čestitam za zasluženo zmago."

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Odigrali smo zelo dobro srečanje. Takšno tekmo smo v tem trenutku tudi potrebovali. Dobili smo skok, zaustavili najboljše igralke Maribora in v obrambi pokazali pametno igro. Končnico smo odigrali rutinirano in prišli do zaslužene zmage."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 17/0 34
2. Triglav 14/3 31
3. Akson Ilirija 10/7 27
4. Konjice 8/9 25
5. Maribor 7/10 24
6. Grosuplje 6/11 23
7. Ježica 6/11 23
8. Domžale 0/17 17

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se