Nazaj

1. SKL (Ž): Ježica ostaja neporažena

18
okt.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Uvodno srečanje drugega kola 1. SKL za ženske so zanesljivo dobile Konjičanke, ki so pred domačimi gledalci ugnale zasedbo Domžal. Ilirija je morala priznati premoč državnim prvakinjam (81:43), Maribor pa je visoko klonil proti pokalnim prvakinjam iz Kranja (95:32). Ježica je s 74:50 slavila zmago na gostovanju v Grosupljem.
Avtor: KZS/Lenart

1. SKL za ženske, 2. kolo:

Četrtek, 18. oktober:
GROSUPLJE : JEŽICA 50:74 (15:19, 15:22, 14:17, 6:16)
Goršič 16 (5 skokov, 5 asistenc), Kodelja 8, Ahac 7; Bajrektarević 16 (6 skokov), Meden 15 (5 skokov, 9 asistenc), Zupanc 9.
STATISTIKA

Košarkarice Ježice so dobile uvodni dve tekmi v državnem prvenstvu in ter se poleg Cinkarne Celje edina ekipa, ki v tej sezoni še ni izkusila grenkobe poraza. Tekma je bila izenačena zgolj na uvodu, nato pa so Ljubljančanke vztrajno zviševale svojo prednost na koncu pa slavile zmago s 24 točkami naskoka. Grosuplje v uvodnih treh kolih še ni uspelo zmagati.

Ježičanke so odigrale šele svojo drugo tekmo v tej sezoni in bile tudi v drugo zanesljivo boljše od svojih nasprotnic. Igra Ljubljančank se vrti okoli kapetanke Sandre Bajrektarević in Sare Meden, ki se je pred sezono vrnila iz Španije. Če so Grosupeljčanke prvih 30. minut še držale priključek, pa so v zadnjem delu povsem popustile in na koncu izgubile za 24. Pri varovankah Slavka Duščaka je ponovno škripalo pri metu (uspešno so izvedle zgolj 16 metov iz igre, izgubile so 30 žog, kar je bilo odločno preveč za prvi par točk v novi sezoni.

Svetla izjemna Dolenjk je bila Teja Goršič, ki je bila edina domača košarkarica z dvomestnim učinkom. Pri Ljubljančankah pa sta izstopali Bajrektarevićeva (16 točk in 6 skokov) ter MVP 1. kola 1. SKL za ženske Sara Meden (15 točk, 5 skokov, 9 asistenc).

V soboto bo v Celju na sporedu obračun neporaženih ekip, Grosupeljčanke pa bodo gostile Maribor, ki trenutno zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Dokler smo uspeli držati zbranost in imeli dovolj energije, smo uspešno parirali Ježičankam. Nato nam je zmanjkalo igralk v rotaciji, hkrati pa smo imeli težave z osebnimi napakami. Dekletom nimam kaj očitati. To je realno stanje v naši ekipi. Upam, da bo že na prihodnjih tekmah boljše."

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Po dokaj izenačenem začetku srečanja, smo z agresivno obrambo in nekaj lahkimi koši prišli do pomembne prednosti. Grosupeljčanke so predvsem po zaslugi dobre igre blizu obroča večkrat zapretile, vendar smo na koncu tekmo varno pripeljale do konca. Čestitam dekletom za zmago, ekipi Grosupljega pa za dobro odigrano tekmo."

ŽE ODIGRANO:

Sobota, 6. oktober:
KONJICE : DOMŽALE 78:47 (24:11, 15:15, 23:6, 16:15)
Brdnik 15, Šrot 13 (10 skokov), Klančnik 11 (12 skokov, 5 asistenc); Hatič 20, Hribar 9 (5 skokov), Dremel 8 (5 skokov).
STATISTIKA

Košarkarice Konjic so po porazu v prvem kolu, ko so morale po podaljšku priznati premoč Mariborčankam, tokrat prišle do visoke in zaslužene zmage. Z rezultatom 78:47 so ugnale domžalsko zasedbo, ki po dveh tekmah ostaja brez zmage.

Konjiške košarkarice se bile boljše vseh štirideset minut, gostjam niti enkrat na tekmi niso prepustile vodstva in vknjižile prvi par točk. Že v uvodnih minutah so varovanke Stojana Finka vlogo favoritinj potrdile tudi na parketu ter pred prvim dvominutnim odmorom vodile že s 13 točkami prednosti. V drugi polovici druge četrtine je prednost zrasla na dvajset točk, vendar pa so Domžalčanke omilile zaostanek z delnim izidom 7:0.

Dokončni odgovor o zmagovalcu srečanja v Slovenskih Konjicah je podal tretji del tekme, ki so ga domačinke dobile s 23:6. Konjičankam je stekel met z razdalje, med strelke se je vpisalo vseh deset košarkaric, ki so dobile priložnost za igro, štiri so dosegle dvomestno število točk. Najvišja prednost Štajerk je znašala 36, na koncu pa so tekmo dobile z 32 točkami naskoka.

Kandidaturo za MVP kola je z indeksom 31 oddala Katja Klančnik. Ob 11 doseženih točkah (zgolj en zgrešen met), je v 22 minutah zbrala še 12 skokov, 5 asistenc, 3 pridobljene žoge in 2 blokadi. Sicer je bila v domačem taboru najboljša strelka Eva Brdnik (15), ki je zadela tri mete za tri točke. Pri Domžalčankah je bila daleč najbolj učinkovita Jasmina Hatič, ki je tekmo zaključila z 20 doseženimi točkami.

Konjice bodo v tretjem kolu gostile ekipo Grosupljega, Domžalčanke pa bodo ponovno gostovale na Štajerskem, saj se prihodnjo soboto odpravljajo v Maribor.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Čestitam igralkam za zmago. Prikazali smo boljšo igro, se pa zavedamo, da lahko igramo precej boljše."

Mladen Rajić, trener Domžal:
"Čestitke Konjicam za zmago. Tako v obrambi kot v napadu nas danes ni bilo. Ne vem, kakšna blokada se zgodi v glavah mojih deklet. To ni ekipa iz treningov. Upam, da na naslednji tekmi to popravimo in pokažemo kaj znamo."

Sobota, 6. oktober:
CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 81:43 (16:7, 19:12, 19:4, 27:20)
Marić 12 (8 skokov), Ocvirk 10, Debeljak 9; Pamić 14 (6 skokov), Stergar 7 (13 skokov), Gabrovšek 6 (6 skokov, 5 asistenc).
STATISTIKA

Branilke naslova državnih prvakinj so ponovno dokazale, da na začetku nove sezone igrajo v odlični formi. V 1. SKL za ženske so zabeležile še tretjo zmago ter obdržale vodilno mesto na lestvici. Gostje iz Ljubljane so izgubile drugič zapored. V prvem kolu so jih pred domačimi gledalci ugnale kranjske košarkarice.

V dvorani Gimnazije Celje - Center smo v prvih treh četrtinah spremljali enosmeren promet. Domačinke so Ljubljančankam v 30. minutah dopustile zgolj 23 točk, v tem obdobju pa so jih same dosegle 54. Nosilke celjske igre so glavnino dela opravile že v prvem polčasu, v drugem pa s klopi spremljale svoje mlajše klubske kolegice, ki so nabirale prepotrebne izkušnje na prvoligaški sceni.

Ljubljančanke so nekoliko boljšo igro v napadu prikazale v zadnji četrtini, ko so dosegle 20 točk. Celjska zmaga ni bila ogrožena, je pa bilo poslednjih deset minut tekme tistih, ki lahko trenerju Ilirije Alenu Ploju vlivajo samozavest pred nadaljevanjem sezone, ko ne bodo na vrsti tekme proti ekipam, ki igrajo tudi v regionalni ligi. Pri ljubljanski ekipi se je med strelke vpisala deveterica, še bolj uspešne so bile Celjanke, pri katerih je vsaj štiri točke doseglo enajst košarkaric. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 81:43.

Najboljša strelka tekme je bila Ilirijanka Lejla Pamić s 14 točkami, Ela Stergar je zbrala 13 skokov. Pri zmagovalkah sta dvomestno število točk dosegli Andrea Marić (12) in Maša Ocvirk (10).

Prihodnjo soboto bo v Celju na sporedu veliki slovenski derbi med Cinkarno in Triglavom, v slovenski prestolnici pa se bosta na ljubljanskem derbiju srečali ekipi Ježice in Akson Ilirije.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Čestitam mojim igralkam za dobro odigrano tekmo. Prav tako pa čestitam gostjam za borbeno predstavo."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitam Celju za zmago."

Sobota, 6. oktober:
TRIGLAV : MARIBOR 95:32 (22:15, 25:10, 22:5, 26:2)
Omerbašić 19 (8 skokov), Abramovič (5 skokov, 5 asistenc) in Žibert (6 skokov) po 14; Dautović E. 10, Dautović M. 5 (6 skokov), Anders 5.
STATISTIKA

Kranjski Triglav je na domačem parketu prišle do drugega para točk. Varovanke Ernesta Novaka so s 63 točkami razlike ugnale Maribor, ki je v drugem polčasu dosegel zgolj sedem točk.

Prvih trinajst ni nakazovalo, da se bo tekma zaključila s tako visoko razliko. V uvodni četrtini so bile gostje povsem enakovreden tekmec, pri rezultatu 12:11 so bile še v prednosti. Ko so Triglavanke na začetku drugih desetih minut prišle do prve dvoštevilčne razlike, so Štajerke odgovorile s sedmimi zaporednimi točkami. Nato pa je pa na parketu zavladala domača ekipa. Že do konca prve polovice tekme so pripravile delni izid 20:3.

Popolno nadvlado pa smo gledali v nadaljnjih dvajsetih minutah, v katerih so varovanke Žige Ravnikarja dosegle zgolj sedem točk, medtem, ko je bil kranjski napad izjemno učinkovit in v tem delu tekme dosegel 48 točk. Prednost (+63) je bila najvišja ravno ob izteku igralnega časa. Kranjčanke so bile boljše v vseh košarkarskih segmentih, predvsem pa izstopale v skoku in odstotku meta iz igre (51%).

Strelsko se je najbolj izkazala Lejla Omerbašić, ki je tekmo zaključila z 19 točkami, iz igre je zgrešila zgolj enkrat. Po 14 točk sta dosegli Urša Žibert in Rebeka Abramovič, ki je temu dodala še po pet skokov in asistenc. Pri Štajerkah je mejo desetih točk presegla zgolj Elma Dautović (10).

Triglav v tretjem kolu v Celju čaka derbi državnega prvenstva za ženske, Mariborčanke pa bodo na domačih tleh gostile Domžale.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Odigrali smo dobro, predvsem v drugem polčasu. Čestitke dekletom za pristop in dobro igro."

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Ekipa Triglava nas je popolnoma nadigrala. Čestitke za zmago. Naše tekme šele prihajajo."

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 4/0 8
2. Maribor 2/2 6
3. Triglav 2/1 5
4. Konjice 2/1 5
5. Ježica 2/0 4
6. Grosuplje 0/3 3
7. Domžale 0/3 3
8. Akson Ilirija 0/2 2

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se