Nazaj

1. SKL (Ž): Celjanke prvo polovico rednega dela končale neporažene

02
feb.
2018
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana - Košarkarice v 1. SKL so v soboto odigrale tekme zadnjega kola prve polovice rednega dela sezone 2017/18. Konjice so izgubile proti Cinkarni Celje, Maribor je visoko nadigral Domžale, na ljubljanskem obračunu je bila Ilirija boljša od Ježice, Triglav je ugnal Grosuplje.

1. SKL za ženske, 14. kolo:

Sobota, 3. februar:
KONJICE : CINKARNA CELJE 61:85 (16:25, 18:17, 11:21, 16:22)
Klančnik (8 skokov, 8 prid. žog) in Božičevič po 16, Ramšak 11; Marić 18 (8 skokov), Ocvirk 15 (7 skokov), Stefanoski 14.

STATISTIKA

Košarkarice Cinkarne Celje so prišle do 14. zmage v državnem prvenstvu in prvo polovico rednega dela zaključujejo brez poraza. Varovanke slovenskega selektorja Damirja Grgića so zmago slavile na gostovanju v Slovenskih Konjicah. Konjičanke imajo po štirinajstih kolih enako število zmag in porazov (7).

Celjanke, ki so prvo medsebojno tekmo dobile kar z 61 točkami naskoka, so se morale za zmago tokrat bolj potruditi. Sicer so prvo četrtino, v kateri je 10 točk dosegla Larisa Ocvirk, dobile z devetimi točkami prednosti, vendar razlika nato ni tako skokovito rasla. V drugih desetih minutah so Konjičanke vzpostavile ravnotežje, drugi del tekme dobile za točko in na glavni odmor odšle z zaostankom osmih točk.

Aktualne državne prvakinje, ki so danes nastopile brez Američanke Chidom, so prevladovale v skoku (28:49) in bile bolj natančne pri metu iz igre, saj so zadele 62% metov za dve točki. V drugem polčasu so Celjanke povečale svojo prednost in zanesljivo vknjižile štirinajsti par točk.

Najboljša strelka tekme je bila celjska košarkarica Andrea Marić, ki je dosegla 18 točk, 15 jih je dodala Larisa Ocvirk, 14 pa Eva Stefanoski (4/4 za tri točke). Pri domačinkah sta bili najučinkovitejši Katja Klančnik in Živa Božičevič (5x3), ki sta dosegli po 16 točk.

Državno prvenstvo za ženske se bo nadaljevalo po reprezentančnem premoru.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Stojan Fink, trener Konjic:
"Zadovoljen."

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
"Zaslužena zmaga mojih deklet. Moji ekipi čestitam za zmago, Konjičankam pa za požrtvovalno igro."

Sobota, 3. februar:
MARIBOR : DOMŽALE 72:39 (16:9, 19:3, 23:10, 14:17)
Cvijanovič 22 (7 podaj), Dautović 17 (9 skokov), Pukl 10 (6 skokov); Oven 12 (8 skokov), Saad Herrera 11 (5 skokov), Rakun 6.

STATISTIKA

Tekma 14. kola 1. SKL za ženske med Mariborom in Domžalami je zanesljivo pripadla košarkaricam iz štajerske prestolnice, ki so zabeležile sedmo zmago v tej sezoni in se s 50-odstotnim izkupičkom na lestvici izenačile z ekipo Konjic. Varovanke Vlada Velikonje tudi po 14. kolu ostajajo brez zmage. 

Zmaga košarkaric Maribora ni bila nikoli ogrožena, saj je bila prednost po tridesetih minutah dovolj velika, da je domači strateg Žiga Ravnikar priložnost namenil tudi košarkaricam, ki navadno igrajo manj. V prvem polčasu so gostje iz Domžal, ki so tudi danes nastopile brez številnih igralk, zmogle zgolj 12 točk, prednost Mariborčank je znašala že 23 točk. 

V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Mariborčanke so visoko prednost ohranile do konca srečanja, Domžalčankam pa je uspelo dobiti zadnjih deset minut srečanja (17:14). 

Pri domačinkah sta ključno vlogo odigrali Tina Cvijanovič (22 točk), ki bo v prihodnjih desetih dneh prvič oblekla dres slovenske članske reprezentance in Merisa Dautović s 17 točkami in devetimi skoki. Pri ekipi Domžal je Natalija Oven dosegla 12 točk in pobrala osem odbitih žog.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
"Čestitam dekletom za odličen pristop in lepo odigrano tekmo."

Vlado Velikonja, trener Domžal:
"Čestitam Mariborčankam za zmago. Pred odhodom na tekmo je zbolela še ena igralka, tako da res nimamo sreče. A začetek ni napovedoval takšnega padca v igri, kot smo mu bili priča. Razen svetlih deset minut je vse ostalo za pozabo. Med reprezentančnim premorom se bomo poskušali regenerirati."

Sobota, 3. februar:
JEŽICA : AKSON ILIRIJA 59:71 (16:25, 25:13, 8:19, 10:14)
Bajrektarević 18 (6 prid. žog), Đurić 16 (9 skokov, 10 podaj), Kropivšek 7; Gabrovšek 17 (5 skokov, 5 podaj), Stergar 16 (15 skokov), Mičunović 14.

STATISTIKA

Ljubljanski derbi je pripadel košarkaricam Akson Ilirije, ki bodo prvo polovico rednega dela zaključile na tretjem mestu. Ježičanke so prekinile niz dveh zaporednih zmag, po 14. kolih pa zasedajo sedmo mesto. 

Po prvi četrtini je kazalo, da se bodo varovanke Alena Ploja sprehodile do nove zmage, saj so po nekaj minutah vodile že s trinajstimi točkami naskoka. V drugem delu pa je sledil preobrat. Prebujene Ježičanke so z delnimi izidom 18:5 rezultat najprej izenačile, nato pa povedle s petimi točkami naskoka. Končni izid prvega polčasa (prednost treh točk za domače) pa je postavila Nina Gabrovšek, ki je bila s 17 točkami najboljša strelka Ilirije.

Po glavnem odmoru pa smo spremljali obratno sliko. Varovanke Mojce Markovič so potrebovale tri minute, da dosežejo prvi točki v tretji četrtini, kar so s pridom izkoristile gostje, ki so povedle, vodstva pa do konca tekme niso več spustile iz rok. Tretjo četrtino so Ilirijanke dobile za 11. Ježičanke so v drugem polčasu dosegle 18 točk.

V vrstah Ilirije, ki je zmagala osmič v tej sezoni, so štiri košarkarice presegle mejo 10 točk. Poleg Gabrovškove je to uspelo še Eli Stergar (16 točk + 15 skokov), Eli Mičunović (14 točk) in Evi Jamnik (13 točk). Pri domačih sta izstopali Sandra Bajrektarević (18 točk) in Bojana Đurić, kateri je do trojnega dvojčka zmanjkal en skok (16 točk, 9 skokov, 10 podaj).

Izjavi trenerjev po tekmi:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
"Zmaga je zasluženo pripadla mestnim tekmicam, ki so na tekmi pokazale opazno več želje in požrtvovalnosti. Na takšnem obračunu se ni moč zanašati zgolj na dober met iz razdalje, temveč je predvsem potrebno odigrati v obrambi. Čestitke Iliriji za zmago."

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
"Čestitam igralkam za zelo dobro odigrano tekmo. Odigrali smo pametno, izkoristili svoje prednosti in zasluženo prišli do nove zmage."

Sobota, 3. februar:
TRIGLAV : GROSUPLJE 74:52 (22:16, 9:16, 21:15, 22:5)
Abramovič 18 (9 podaj), Seničar 14 (15 skokov), Jesenšek 13 (5 skokov); Gabrijel 16, Goršič 12 (12 skokov), Kenda in Zoran po 7.

STATISTIKA

Triglav je na domačem parketu vknjižil enajsto zmago v tej sezoni 1. SKL in tako še potrdil drugo mesto, na drugi strani so Grosupeljčanke doživele deveti poraz v državnem prvenstvu in so na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Čeprav rezultat nakazuje na lahko zmago Triglava, je bila ta vse prej kot to. Grosupeljčanke so se v prvem polčasu odlično upirale favoriziranim Kranjčankam. Po prvih desetih minutah so varovanke Slavka Duščaka zaostajale za šest, nato pa so prevzele pobudo in na najdaljši odmor na srečanju, po zadetih prostih metih Tjaše Kende, odšle s točko prednosti (32:31). 

Tudi v tretjem delu obračuna so bile Grosupeljčanke več kot dostojen nasprotnik. Triglavanke so bile sicer ves čas v vodstvu, a jim gostje niso dovolile, da bi si priigrale previsoko prednost. Visok ritem igre je v zadnji četrtini terjal svoj davek in mlada ekipa Grosupljega je v zadnjih desetih minutah povsem popustila, Triglav pa je pokazal svojo moč. V zadnjem delu so Grosupeljčanke zmogle le pet točk, aktualne državne podprvakinje pa so na koncu zmagale s 74:52. Triglav je imel 52-odstotni izkupiček meta iz igre.

Rebeka Abramovič je bila najboljša strelka srečanja z 18 točkami (9 podaj), Maruša Seničar je dodala dvojni dvojček (14 točk, 15 skokov), Nina Jesenšek pa je bila s 13 točkami, edina poleg Seničarjeve in Abramovičeve, ki je presegla dvomestno število točk. Za Grosuplje je prva strelka ekipa, Maša Gabrijel, dosegla 16 točk, Teja Goršič je v statistiko vpisala dvojni dvojček (12 točk, 12 skokov).

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
"Čestitke dekletom za zmago."

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
"Prvi polčas smo odigrali po svojih najboljših močeh. V tretji četrtini smo napravili nekaj nespametnih napak, na igro pa sta vplivala tudi sodnika. Čestitke Triglavu za zmago."


Lestvica 1. SKL za ženske:

M Ekipa Z/P Točke
1. Cinkarna Celje 14/0 28
2. Triglav 11/3 25
3. Akson Ilirija 8/6 22
4. Maribor 7/7 21
5. Konjice 7/7 21
6. Grosuplje 5/9 19
7. Ježica 4/10 18
8. Domžale 0/14 14

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se