Nazaj

1. SKL: V Domžalah do zmage košarkarice Pro-Bit Konjic

12
mar.
2023
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V Domžalah so danes košarkarice odigrale tekmo 9. kola, 2. dela tekmovanja, na kateri se je proti domačinkam pomerila ekipa Pro-Bit Konjic. Dvoboj so bolj uspešno začele košarkarice domače zasedbe, nato pa so v šesti minuti gostje prevzele vodstvo in ga ohranile vse do konca tekme. Najboljša strelka tekme je postala Maruša Podgrajšek (Pro-Bit Konjice), ki je dosegla 19 točk.
Foto: KZS/alesfevzer.com

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
9. kolo
Nedelja, 12. marec

DOMŽALE : PRO-BIT KONJICE 52:60 (8:14, 15:12, 12:21, 17:13)

CELOTNA STATISTIKA

V nedeljo so prvoligašice odigrale tekmo 9. kola. V Domžalah so gostovale košarkarice Pro-Bit Konjic. Po začetni prednosti domače ekipe, so gostje v šesti minuti z zadetim metom Maruše Podgrajšek za dve točki prevzele vodstvo. Ohranile so ga do konca tekme in dosegle svojo peto zmago v tej sezoni.

Domačinke so si na začetku tekme priborile vodstvo, a so ga ohranile le do 6. minute tekme. Nato se je tekma nadaljevala v prid gostjam, ki so najvišjo prednost 18 točk dosegle v 33. minuti. Košarkarice Domžal so še dvakrat skoraj ujele nasprotnice, kar pa ni bilo dovolj za zmago. 

Domžalčanke so bile bolj uspešne pri prostih metih (81%-58%) in pri skoku (49-34). Gostje so imele višji odstotek zadetih metov iz igre (29%-34%), izgubile so tudi manj žog (27-19), kar pa je bil glavni razlog za zmago. 

Na tekmi je bila z 19 točkami strelsko najbolj razpoložena košarkarica Pro-Bit Konjic, Maruša Podgrajšek, 12 jih je k temu dodala še Teja Črešnik. Za Domžale je Yeisy Alexandra Perez dosegla 12 točk, prav tako pa je ekipi priborila še 12 skokov.

Domžalčanke bodo naslednjič na igrišče stopile 16. marca, ko se bodo pomerile proti VBO Mariboru. Pro-Bit Konjice pa naslednja tekma čaka 20. marca, ko bodo prav tako gostile ekipo VBO Maribora. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se