Nazaj

#rakete že trenirale v albanskem Draču

13
nov.
2021
  • Članice

Ljubljana – Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je popoldan prispela v albanski Drač, kjer jo v nedeljo ob 18. uri čaka tekma drugega kola kvalifikacij za EuroBasket. Na pot je odšla dvanajsterica košarkaric, doma je ostala Zala Šrot. Nedeljski dvoboj si bo v neposrednem prenosu moč ogledati na Sportklubu.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

2. kolo, nedelja, 14. november 2021, ob 18.00
Drač - športna palača Dhimitraq Goga
ALBANIJA : SLOVENIJA (prenos na Sportklubu)


Slovenke, ki v uvodnem kvalifikacijskem ciklu nastopajo precej oslabljene, so v prvem kolu na domačem parketu z 62:78 izgubile s Turčijo. Na gostovanju na Poljskem pa so bile neuspešne tudi Albanke, ki so novinke na članski košarkarski sceni. Izgubile so s kar 19:125.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

#rakete se s tokratnimi tekmicami v članski konkurenci sploh še niso pomerile. O albanski reprezentanci ne vedo veliko, nekaj informacij jim je po analizi četrtkovega dvoboja podal strokovni štab. Dekleta razmišljajo predvsem o svoji igri. Želijo popraviti napake, ki so se dogajale v tekmi s Turkinjami ter narediti korak naprej v uigranosti ter prilagajanju novemu sistemu igre, ki ga je vpeljal selektor Georgios Dikaioulakos.

VSE O REPREZENTANCI ALBANIJE
VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE

Sicer pa so slovenke prek Gradca, Dunaja in Tirane v Drač prispele v sobotnih popoldanskih urah. Po kosilu in namestitvi v hotel tik ob plaži priljubljenega letovišča, je zvečer sledil trening v slabe pol ure oddaljenemu športnemu centru Dhimitraq Goga. Dvoboj se bo v nedeljo začel ob 18. uri, v neposrednem prenosu pa si ga boste lahko ogledali na Sportklubu. V ekipi Slovenk je v primerjavi s tekmo s Turčijo prišlo do ene spremembe. Elma Dautović je v ekipi zamenjala Zalo Šrot.

Teja Oblak, slovenska reprezentantka
''Albanske reprezentance ne poznamo in se z njihovo igro niti ne obremenjujemo. Pomembno je, kako bomo na igrišču izgledali mi. Vztrajati moramo v smeri, ki smo se jo lotili od samega začetka priprav. Vsekakor moramo popraviti določene stvari s tekme proti Turčiji. To je pravzaprav naša druga pripravljalna tekma na domači EuroBasket čez slabi dve leti. Gremo pa seveda po zmago. Tekmo moramo začeti zbrano in agresivno. Smo kvalitetnejša ekipa in to moramo potrditi na igrišču.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se