Nazaj

#rakete za uvod do zmage nad Črno goro

21
maj
2021
  • Članice

Laško – Slovenska ženska članska reprezentanca je uspešno opravila s svojo prvo izmed sedmih pripravljalnih tekem na EuroBasket. #rakete so na svoji prvi pripravljalni tekmi v dvorani Tri lilije z 68:56 ugnale Črno goro. Varovanke Damirja Grgića se bodo v soboto v Laškem s Črnogorkami pomerile še drugič, tokrat za zaprtimi vrati.

Pripravljalna tekma v pripravah na EP 2021:

Petek, 21. maja 2021
SLOVENIJA : ČRNA GORA 68:56 (56:46, 40:30, 20:11)

Strelke za Slovenijo: Lisec 7, Oblak 18, Prezelj, Evans 14 (10 skokov), Barič 12, Krošelj 2, Seničar, Goršič, Jakovina 5, Rupnik, Friškovec 6, Trebec 4.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Slovenska ženska članska reprezentanca je zmago proti Črni gori odprla niz sedmih pripravljalnih tekem, ki jih bodo #rakete odigrale pred začetkom EuroBasketa. Slovenija je svojo prvo pripravljalno tekmo v dvorani Tri lilije, kjer so bili prisotni tudi gledalci, začela v postavi Annamaria Prezelj, Nika Barič, Teja Oblak, Shante Evans in Eva Lisec. Selektor Damir Grgić je sicer pred tekmo odločil, da v dvanajsterico izbrank za prvo srečanje s Črno goro ne uvrsti Lee Debeljak in debitantke Mojce Jelenc.

Srečanje je postreglo z izenačenim začetkom, po polovici prve četrtine je bil izid poravnan na 9:9, do konca prvih desetih minut pa so #rakete pobegnile na +9 (20:11) in prednosti do konca obračuna niso več izpustile iz rok. Tudi v drugi četrtini so bile slovenske košarkarice razred zase in so bile ves čas korak pred tekmicami. Prednost domače ekipe je ves čas znašala okoli 12 točk, po trojki kapetanke Nike Barič pa je Slovenija pet minut pred koncem prvega polčasa povedla z 32:17. Selektor Grgić je že v prvem polčasu na parket poslal na parket vseh svojih 12 igralk, ki so prvi polčas dobile s 40:30.

Tudi tretja četrtina je pripadla #raketam, ki so z raznovrstno igro rešetale mrežico svojih nasprotnic, selektor Grgić pa je tudi v drugem polčasu veliko menjal. Slovenke so se v zadnjih deset minut podale s prednostjo desetih točk, nato pa je u uvodu v zadnjo četrtino sledil strelski mrk domače ekipe, ki so ga Črnogorke s pridom izkoristile. Sedem minut pred koncem je prednost #raket znašala le še štiri točke (56:52), a bližje od tega Črnogorkam borbene #rakete niso dopustile. Z delnim izidom 7:0 so stvari znova postavile na svoje mesto in so na koncu zasluženo slavile z 68:56.

V slovenski izbrani vrsti je bila z 18 točkami najučinkovitejša Teja Oblak, Shante Evans je k zmagi pripomogla z dvojnim dvojčkom (14 točk, 10 skokov), Nika Barič je vknjižila 12 točk.

#rakete se bodo v soboto s Črnogorkami v Laškem pomerile še drugič, a bo druga tekma zaprta za javnost. Slovenke bodo do začetka EuroBasketa nato odigrale še pet tekem. 28. in 29. maja se bodo #rakete na Slovaškem pomerile z domačo izbrano vrsto in Poljsko, dve tekmi s Poljakinjami pa jih čakata tudi 7. in 8. junija v Ljubljani. Zadnji test Slovenke čaka na prizorišču evropskega prvenstva, ko se bodo tri dni pred začetkom EuroBasketa pomerile s Francijo.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Čestitke igralkam za prvo zmago. S pristopom deklet sem zadovoljen, videlo se je, da imamo še ogromno rezerv, kar je za ta čas povsem normalno. V tem trenutku je najbolj pomembno to, da smo zdravi in da iz dneva v dan stopnjujemo našo formo. "

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
"To je bila naša prva tekma in moram reči, da je bilo nekaj zadev v igri že zelo dobrih. S pripravami smo res šele na začetku, videlo se je, da do zdaj še nismo veliko delali na agresivnosti v obrambi. Dobro je, da odigramo čim več tekem, da lahko popravljamo naše napake. Čestitke puncam za prvo zmago in upam, da bomo v tem slogu tudi nadaljevali."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se