Nazaj

#rakete za konec kvalifikacij v nedeljo proti Poljski

11
feb.
2023
  • Članice

Ljubljana – Nedeljsko zadnje kolo kvalifikacij za žensko evropsko košarkarsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Slovenija in Izrael, bo dalo še zadnjih pet udeleženk EuroBasketa. Slovenske košarkarice so na prvenstvo že uvrščene, za konec kvalifikacij pa bodo na Kodeljevem ob 17. uri gostile reprezentanco Poljske. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Neposredni prenos na Sportklubu.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

6. kolo
Nedelja, 12. februar 2023, ob 17. uri
Ljubljana - dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : POLJSKA – prenos na Sportklubu


PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Poleg gostiteljic Slovenije in Izraela, so si nastop na prvenstvu že zagotovile Belgija, Francija, Grčija, Italija, Latvija, Črna gora, Srbija, Španija in Turčija. Na EuroBasketu v Ljubljani in Tel Avivu bo med 15. in 25. junijem nastopilo 16 reprezentanc. Poleg vseh desetih zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter dveh gostiteljic še najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).  V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca. V nedeljo bo tako razdeljenih še zadnjih pet vstopnic prvenstva.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023

Po četrtkovi zmagi 76:72 nad Turčijo, sicer zmagovalko slovenske skupine D, imajo nekaj minimalnih možnosti za uvrstitev tudi tokratne slovenske tekmice s Poljske. Z zmago na Kodeljevem bi namreč prehitele #rakete na lestvici in osvojile drugo mesto. A da bi se zavihtele med najboljše drugouvrščene reprezentance, bi morale zmagati s čim višjo razliko, računati pa bi morale tudi na ugoden razplet na nekaterih drugih tekmah zadnjega kola.

IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA EP 2023

Tako nas prav gotovo čaka izjemno zanimiv dvoboj. Slovenke bodo tokrat imele še dodaten motiv, saj bo pesti za njih stiskalo devet ambasadork junijskega EuroBasketa. Organizatorji prvenstva bodo namreč pred začetkom tekme razkrili nove štiri, ki se bodo tako pridružile Ditki Maučec, Alenki Potočnik Anžič, mag. Petri Stušek, Maji Erkić in Sanji Modrić.

Reprezentanci Slovenije in Poljske sta se na prvi medsebojni tekmi pomerili lanskega novembra. #rakete so na Poljskem zmagale z 78:71. Ekipi sta do sedaj sicer odigrali enajst medsebojnih dvobojev. Slovenke so bile uspešnejše šestkrat. Strokovni štab bo postavo za tekmo določil na večernem tehničnem sestanku. V proces treninga sta se namreč vrnili tudi Eva Lisec in Aleksandra Krošelj. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : POLJSKA

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka:
''Že od nedeljskega zbora reprezentance je naš fokus namenjen tekmi proti Poljski. Zavedamo se, da nas čaka težka naloga, saj imajo Poljakinje odlično zasedbo, kar so dokazale s četrtkovo zmago proti Turčiji. Jih dobro poznamo in verjamem, da bomo na njih ustrezno pripravljene. Kljub temu, da smo že uvrščene na prvenstvo bomo zaigrale na vso moč. Vsekakor si kvalifikacije želimo zaključiti z zmago pred domačimi navijači.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se