Nazaj

#rakete vstopile v zadnji sklop priprav za domači EuroBasket

06
jun.
2023
  • Članice

Ljubljana – Žensko evropsko košarkarsko prvenstvo, ki ga bosta od 15. do 25. junija gostila Ljubljana in Tel Aviv, je pred vrati. Z odštevanjem do vrhunca košarkarskega poletja so začele tudi slovenske košarkarice. Po prostem ponedeljku so #rakete namreč že zbrane v Ljubljani, kjer bodo opravile sklepno fazo priprav. Reprezentantka Tina Cvijanovič se v novi sezoni seli v italijansko prvo ligo.

V Stožicah vadi štirinajsterica košarkaric, izmed katerih bo strokovni štab izbral ekipo za nastop na evropskem prvenstvu. Slovenke v prihodnjih dneh čakata še zadnji dve pripravljalni tekmi. #rakete tour 2023 bo v četrtek, 8. junija gostoval v Ljubljani ter se v petek, 9. junija ustavil na Planini v Kranju. Tekmice Slovenk bodo obakrat Črnogorke. Tekmi se bosta začeli ob 18. uri. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom.

NAKUP VSTOPNIC #RAKETE TOUR 2023

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka:
''Treba je priznati, da je ta mesec dni priprav izjemno hitro minil. Manj kot deset dni do začetka prvenstva smo prišle na prizorišče, da ga dodobra spoznamo in se maksimalno pripravimo. Menim, da smo opravile že kar veliko dela, a kar nekaj stvari, ki jih moramo postoriti, nas še čaka. Iz tega vidika bosta izjemno dobrodošli in pomembni zadnji pripravljalni tekmi s Črno goro. Nato sledi finiš, ko se bomo spogledovale tudi že s tekmicami na prvenstvu.''

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Tina Cvijanovič v italijansko prvo ligo

Nov velik korak v svoji karieri pa bo v novi sezoni storila Sobočanka Tina Cvijanovič. Potem, ko je v zadnjih sezonah odlično igrala v italijanski drugoligaški druščini v dresih Vidma, Valdarna in Empolija, bo odslej nosila dres prvoligaške ekipe Faenza, ki se nahaja v provinci Ravenna 50 kilometrov jugovzhodno od Bologne. Faenza je v pretekli sezoni zbrala devet zmag in 16 porazov, redni del končala na desetem mestu ter si obstanek v ligi zagotovila v play-outu prvenstva.

Cvijanovičeva je v dresu Empolija v povprečju dosegala 12 točk, štiri skoke in dobri dve podaji na tekmo. Poleg Italije se je slovenska reprezentantka po odhodu iz ŽKD Maribor v tujini preizkusila tudi v Španiji in Nemčiji.  ''Zelo sem hvaležna za ponujeno priložnost in se izjemno veselim, da se preizkusim tudi v najmočnejši italijanski konkurenci. Navijačem obljubljam, da se bom potrudila po najboljših močeh in verjamem, da je pred nami dobra sezona. V tem trenutku pa je seveda v mislih zgolj slovenska reprezentanca. Pred nami je zaključek priprav na evropsko prvenstvo in v dneh, ki so pred nami moramo še nadgraditi našo igro in trenutno pripravljenost,'' je ob podpisu pogodbe dejala Tina Cvijanovič.

Na prvenstvo v Stožice že za 15 evrov

Ekipe 39. EuroBasketa bodo v predtekmovanju razdeljene v štiri štiričlanske skupine. Dve bosta potekali v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji se bodo igrale v ljubljanski dvorani Stožice. Poleg dveh predtekmovalnih skupin bo v Ljubljani odigran celoten finalni del, od vseh četrtfinalnih tekem dalje pa vse do velikega finala.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Dnevni program v dvorani Stožice bo obsegal štiri tekme. Prva tekma se bo vse dni skupinskega dela začela ob 12.15 uri, druga tekma bo na sporedu ob 15. uri, tretja ob 18. uri in zadnja ob 20.45 uri. Z eno vstopnico si navijači lahko ogledajo dve tekmi, bodisi popoldanski ali večerni.

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo.  #rakete bodo vse tekme skupinskega dela igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo,  18. junija pomerile še s Francijo.

Vstopnice so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cene vstopnic za skupinski del se, odvisno od izbrane kategorije, gibljejo med 15 in 25 evrov. Za izločilne boje ter dvoboje za končne uvrstitve se cene gibljejo med 20 in 30 evri , najugodnejše vstopnice za finale pa so na voljo po ceni 25 evrov. Vse informacije glede cen vstopnic ter možnost nakupa najdete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala. Drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repašaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, B2:A3, C2:D3, D2:C3), ki bo na sporedu 19. junija v Tel Avivu (skupini A in B) ter 20. junija v Ljubljani (skupini C in D). Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 22. junija, polfinalna dvoboja ter prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre 24. junija, odločilna tekma za olimpijski kvalifikacijski turnir in boja za medalje pa v nedeljo, 25. junija.

RAZPORED IN DATUMI TEKEM EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se