Nazaj

#rakete proti Črnogorkam na zadnji test pred začetkom EuroBasketa

07
jun.
2023
  • Članice

Ljubljana – Proti reprezentanci Črne gore - v četrtek ob 18. uri v Stožicah in v petek ob istem času v Kranju - bo selektor Georgios Dikaioulakos še zadnjič preizkusil taktične zamisli slovenske izbrane vrste pred začetkom evropskega prvenstva na domačih tleh.  Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, neposredni prenos na Šport TV. Annamaria Prezelj uradno oznanila konec kariere.

#RAKETE TOUR 2023

Četrtek, 8. junij 2023, ob 18. uri
Ljubljana – Arena Stožice

SLOVENIJA : ČRNA GORA – prenos na Šport TV

Petek, 9. junij 2023, ob 18. uri
Kranj – Športna dvorana Planina

SLOVENIJA : ČRNA GORA – prenos na Šport TV

Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom.

NAKUP VSTOPNIC #RAKETE TOUR 2023

V Stožicah trenira štirinajst igralk, ki bodo skupaj do sredine tedna, ko bo moral strokovni štab reprezentance najkasneje določiti dvanajsterico za evropsko prvenstvo. Slovenija je do zdaj v pripravah odigrala pet prijateljskih tekem. Uvodni dve proti Madžarski je izgubila, dvakrat je bila boljša od Hrvaške, enkrat pa od Poljske.

Črnogorke skupinski del evropskega prvenstva čaka v Izraelu, v skupini pa se bodo pomerile z Latvijo, Španijo in Grčijo. Pred odhodom v Tel Aviv bodo v Ljubljani in Kranju tekmec po meri za slovensko izbrano vrsta. Tekma v Stožicah pa bo tudi organizatorjem EuroBasketa služila za generalko pred začetkom turnirja 15. junija.

Reprezentanci Slovenije in Črne gore sta doslej odigrali sedem medsebojnih tekem, le dve pa sta pripadli Slovenkam. #rakete so obe zmagi dosegle pred dvema letoma med pripravami na zadnje evropsko prvenstvo.

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
"Tako kot na že odigranih pripravljalnih tekmah tudi proti Črni gori rezultat ne bo v ospredju. V pripravah se posvečamo predvsem svoji igri, izboljšanju gibanja na parketu in uigravanju določenih akcij. Igralke sicer že čutimo, da se bliža prvenstvo. Vzdušje v ekipi je super in zelo pozitivno. Gremo dan po dan in se že veselimo začetka. "

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka:
''Ves mesec veliko časa na treningih posvečamo malenkostim v napadu in obrambi. Na tekmah skušamo vse te zamislice nadgrajevat in menim, da nam to dobro uspeva. Pred nami sta še zadnji dve pripravljalni tekmi proti Črni gori. Veliko bo poudarka na določenih detajlih ter, da to povezanost in kemijo, ki krasi to ekipo povežemo v taktični del naše igre."

Na EuroBasketu bodo ekipe razdeljene v štiri štiričlanske skupine. Dve bosta potekali v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji bodo v Stožicah, kjer bo nato odigran tudi celoten finalni del. Slovenke bodo igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo,  18. junija pomerile še s Francijo.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023
POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Annamaria Prezelj uradno oznanila konec kariere

Tik pred začetkom evropskega prvenstva je uraden konec košarkarske kariere oznanila Annamaria Prezelj. Prezljeva je slovenski dres na uradni tekmi prvič oblekla 25. novembra leta 2015 v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu. Od takrat je bila stalna članica izbrane vrste in zbrala 26 uradnih nastopov. Za #rakete je zadnjo tekmo odigrala na evropskem prvenstvu pred dvema letoma. V repešažu za uvrstitev v četrtfinale je 21. junija 2021 proti Rusiji v dobrih enajstih minutah dosegla dve točki. Po prvenstvu je klubsko kariero nadaljevala v Turčiji, zadnje leto pa košarke ni igrala. Z današnjim zapisom na Instragramu pa je košarkarske čevlje dokončno obesila na klin.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se