Nazaj

#rakete prispele na Slovaško, v petek obračun s Poljsko

27
maj
2021
  • Članice

Piešt'any – Slovenska ženska članska reprezentanca je danes popoldne iz Zreč pripotovala na Slovaško, kjer jo v kraju Piešt'any v petek in soboto čakata tretja in četrta tekma v pripravah na EuroBasket. Obe srečanji si bo mogoče ogledati v spletnem prenosu.

Pripravljalni  tekmi na EP 2021:
Petek, 28. maj 2021, ob 17. uri (Piešt
'any, Slovaška)
POLJSKA - SLOVENIJA

STATISTIKA TEKME
POVEZAVA NA PRENOS

Sobota, 29. maj 2021, ob 17. uri (Piešt'any, Slovaška)
SLOVAŠKA - SLOVENIJA

STATISTIKA TEKME
POVEZAVA NA PRENOS

Slovenske košarkarice so se v ponedeljek za uvod v tretji cikel priprav na junijski EuroBasket zbrale v Zrečah, danes pa so odpotovale na edino gostovanje v pripravljalnem obdobju. #rakete bodo v petek in soboto na turnirju v Piešt'anyh odigrale dve pripravljalni srečanji na evropsko prvenstvo. Slovenke se bodo v petek pomerile s Poljsko, v soboto pa jih na čaka še domačin Slovaška. Obe tekmi se bosta začeli ob 17. uri.

Slovenke so pripravljalno obdobje odprle z dvema zmagama nad Črno goro, skupno pa jih do začetka prvenstva stare celine v Strasbourgu čaka sedem tekem. #rakete so sicer po zadnjih ocenah Fibe glede na zasedbo in predstave v kvalifikacijah za EuroBasket, ki so jih Slovenke sklenile brez poraza, v napovedih za končna mesta na prvenstvu uvrščene na peto mesto. Pred njimi so Francija, Belgija, Srbija in Španija.

#rakete v petek čaka obračun s Poljsko, ki letos ne bo igrala na EuroBasketu. Slovenske košarkarice so se Poljakinjami do zdaj pomerile sedemkrat, uspešne pa so bile dvakrat. #rakete so dobile zadnja dva medsebojna obračuna, in sicer v kvalifikacijah za EuroBasket 2015 so bile boljše s 65:51, na zadnji medsebojni tekmi maja 2017 pa so bile slovenske košarkarice v Ljubljani boljše s 77:50. Poljska je trenutno na Fibini svetovni lestvici šest mest za Slovenijo na 36. mestu.

V soboto se bodo #rakete pomerile še s 24. reprezentanco sveta, Slovaško, ki je ena izmed udeleženk evropskega prvenstva. Slovenke so na šestih dozdajšnjih obračunih s Slovaško zmagale le enkrat. Na zadnjem medsebojnem srečanju so v pripravah na evropsko prvenstvo 2019 na pripravljalni tekmi v Ljubljani klonile s 65:81.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE ZA EP 2021
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2021

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka:
"V naslednjih dveh dneh nas čakata dve pripravljalni tekmi, ki sta v tem trenutku za nas pomembni predvsem z vidika, da nadaljujemo s stopnjevanjem naše forme. V zadnjem tednu smo na treningih dali veliko poudarka agresivnosti, zato pričakujemo, da bomo dvignile nivo naše igre tudi v obrambi. Na treningih je poleg dobrega vzdušja očitno tudi to, da napredujemo kot ekipa. Ti dve tekmi bomo poskušali kar se da najbolje izkoristiti."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se