Nazaj

#rakete po zmagi nad Poljsko še proti Slovaški

29
maj
2021
  • Članice

Pieštany – Slovenska ženska članska reprezentanca tudi po svoji tretji pripravljalni tekmi na EuroBasket ostaja stoodstotna. #rakete so na prvi izmed dveh pripravljalnih tekem v Pieštanyh na Slovaškem s 86:67 odpravile Poljsko. Slovenske košarkarice se bodo v soboto ob 17. uri pomerile še z domačinkami Slovakinjami.

Pripravljalni  tekmi na EP 2021:
Petek, 28. maj 2021 (Pieštany, Slovaška)
POLJSKA - SLOVENIJA 67:86 (55:63, 31:46, 5:28)
Strelke za Slovenijo:
Lisec 17 (7 skokov), Oblak 24, Prezelj, Evans 14, Barič 10, Krošelj 5, Seničar 1, Jakovina 3, Friškovec 8, Jelenc 2, Debeljak, Trebec 2.

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA

Sobota, 29. maj 2021, ob 17. uri (Pieštany, Slovaška)
SLOVAŠKA - SLOVENIJA

STATISTIKA TEKME
POVEZAVA NA PRENOS

#rakete so na svojem tretjem pripravljalnem obračunu pokazale novo solidno predstavo, blestele so predvsem v prvem polčasu. Selektor Damir Grgić se je sicer pred tekmo odločil, da nekaj dodatnega počitka nameni Evi Rupnik in Teji Goršič, Slovenija pa je tekmo začela v postavi Nika Barič, Eva Lisec, Teja Oblak, Annamaria Prezelj in Shante Evans. #rakete so pot k zmagi tlakovale že na uvodu v obračun, po dveh minutah in pol srečanja so po košu Shante Evans povedle z 10:0, kar je bil prvi alarm za poljskega selektorja.

A tudi to Poljakinjam, ki sicer niso ene izmed potnic na evropsko prvenstvo, ni pomagalo. Slovenske košarkarice so tudi v nadaljevanju prevladovale na parketu, o čemer priča tudi podatek, da so poljske košarkarice prvi koš na srečanju dosegle šele po šestih minutah igre (3:18). Prvo četrtino so #rakete dobile s kar 28:5. V drugih desetih minutah so Poljakinje le zaigrale nekoliko bolje, a so bile #rakete ves čas vsaj korak spredaj, ob koncu prvega polčasa so vodile s 46:21.

#rakete so v tretji četrtini nekoliko padle v igri, kar so Poljakinje izkoristile in se minuto pred koncem tretje četrtine približale le na šest točk zaostanka (52:58), ob koncu tretje četrtine pa so varovanke Damirja Grgića vodile s +8 (63:55). V zadnjih desetih minutah so slovenske košarkarice znova stopile na plin, na koncu so vknjižile zanesljivo zmago s 86:67.

V slovenski izbrani vrsti je bila s 24 točkami najučinkovitejša Teja Oblak, Eva Lisec je 17 točkam dodala sedem skokov in prav toliko podaj, Shante Evans je obračun končala pri 14 točkah.

Slovenke so tako zabeležile svojo tretjo zmago na skupno osmih medsebojnih obračunih s Poljsko. #rakete so bile boljše na zadnjih treh medsebojnih obračunih. Ekipi se bosta 7. in 8. junija pomerili še dvakrat v Ljubljani.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE ZA EP 2021
SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2021

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
"Zaenkrat nam gre vse po planu. Mislim, da je viden napredek napram prejšnjim tekmam, saj smo popravili še nekaj stvari v igri. Če tekmo dobro odpremo, moramo poskrbeti, da potem ne sledi takšen padec v igri, kot smo si ga privošili danes."

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
"Čestitke puncam in štabu za zmago. Rezultat danes ni bil pomemben, važno je, da smo videli, kje imamo še luknje tako v napadu kot v obrambi. Zavedamo se naše kakovosti, ko se nam vse poklopi. Jutri nas čaka nova tekma in pokazati moramo novo dobro predstavo."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se