Nazaj

#rakete po pričakovanjih visoko ugnale Albanijo

09
feb.
2023
  • Članice

Ljubljana – Košarkarice Slovenije so v kvalifikacijah za junijsko domače evropsko prvenstvo po pričakovanjih zabeležile tretjo zmago. Še drugič so visoko ugnale reprezentanco Albanije. Na Kodeljevem je bilo 124:52. #rakete v nedeljo prav tako na Kodeljevem za konec kvalifikacij čaka še dvoboj s Poljsko. Tekma se bo začela ob 17. uri, vstopnice pa so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023
SKUPINA D, 5. KOLO

Četrtek, 9. februar 2023
Ljubljana – Dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : ALBANIJA 124:52 (90:35, 63:26, 30:19)

Strelke za Slovenijo: Oblak 9 (6 podaj), Cvijanović 13 (6 skokov in 5 podaj), Seničar 12 (6 skokov), Jakovina 16 (6 skokov in 5 podaj), Friškovec 15, Jelenc 17 (9 skokov), Sivka 8 (5 skokov), Šrot 5, Vujačić 17, Čeh, 8 (9 podaj) Barič 4 (6 podaj).

STATISTIKA TEKME
FOTOGALERIJA
IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA EP ŽENSKE 2023

#rakete, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko prvenstvo, so se v dvoboj z Albankami podale brez Eve Lisec, saj čuti manjše bolečine v kolenu, na klopi pa je ostala tudi Aleksandra Krošelj, ki je nekaj treningov izpustila zaradi slabšega počutja. Selektor Georgios Dikaioulakos je na uvodu na parket poleg kapetanke Teje Oblak poslal še Niko Barič, Zalo Friškovec, Tino Jakovino in Mojco Jelenc.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Glede na, da je Slovenija prvo tekmo z Albanijo novembra 2021 dobila s kar 99 točkami razlike (127:28), vprašanja o zmagovalcu tudi tokrat po pričakovanju ni bilo.

Strokovni štab slovenske izbrane vrste je srečanje izkoristil za uigravanje in spoznavanje mlajših članic reprezentance. Na koncu je Slovenija tretjič na 180 tekmah presegla mejo 100 doseženih točk.

Odlično je priložnost izkoristila Sara Vujačić, polsestra Saša Vujačića, dvakratnega prvaka lige NBA z Los Angeles Lakers, ki je v premiernem nastopu na uradni tekmi v članskem dresu dosegla 17 točk (met iz igre 7:13). Ob Mojci Jelenc (17 točk, 9 skokov) je bila s tem najučinkovitejša igralka na tekmi.

Tina Jakovina je zbrala 16 točk (6 skokov, 5 podaj), 15 jih je dodala Zala Friškovec (trojke 3:8), 13 Tina Cvijanovič (6 skokov, 5 podaj) in 12 Maruša Seničar (met iz igre 6:7, 6 skokov).

Sara Vujačić, slovenska reprezentantka
''Vesela sem, da sem dobila priložnost in da sem jo dobro izkoristila. Hkrati sem ponosna na celo ekipo, saj smo odigrale tako, kot je trener zahteval. Bile smo zbrane in se nismo spustile na novi tekmic. Tako smo lahko pilile naše igro, se usmerili na določene malenkosti in tekmo izkoristile za pripravo na nedeljski obračun s Poljakinjami.''

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka
''Mislim, da se je videlo, da smo se zabavale in odigrale eno sproščeno tekmo. Namen je bil prav ta, da se uigramo, da vadimo nekatere akcije in da se čim bolje pripravimo na nedeljsko tekmo s Poljsko, ki bo zagotovo precej težja in bolj izenačena. Brez dvoma bi lahko dosegle še kakšen koš več, vendar to ni bilo bistvo tekme, saj je Albanija precej skromnejša reprezentanca.''

Na evropskem prvenstvu v Ljubljani in Izraelu bo med 15. in 25. junijem 2023 nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela, ki sta kot gostiteljici na EuroBasket neposredno že uvrščeni, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).  V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023

V nedeljo ob 17. uri na Kodeljevem še proti Poljski
#rakete se bodo za konec kvalifikacij v nedeljo pomerile še proti reprezentanci Poljske. Tekma na Kodeljevem se bo začela ob 17. uri, vstopnice pa so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : POLJSKA

Reprezentanci sta se na prvi medsebojni tekmi pomerili lanskega novembra. #rakete so na Poljskem zmagale z 78:71. Slovenke bodo tokrat imele še dodaten motiv, saj bo pesti za njih stiskalo kar nekaj ambasadork junijskega EuroBasketa.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se