Nazaj

#rakete odločno po drugo zmago

18
jun.
2021
  • Članice

Strasbourg – Slovenska ženska članska reprezentanca bo le dobrih devetnajst ur po koncu tekme s Turčijo odigrala svojo drugo tekmo na letošnjem evropskem prvenstvu. Slovenske košarkarice se bodo dan po visoki zmagi nad Turčijo ob 15. uri pomerile z Belgijo. Prenos obračuna bo na Kanalu A.

Evropsko prvenstvo, skupina C:
2. kolo, petek, 18. junij 2021
ob 15.00: BELGIJA - SLOVENIJA


#rakete so v četrtek z odliko odprle svoje tretje zaporedno evropsko prvenstvo. Slovenske košarkarice so na prvi tekmi s kar 72:47 odpravile izbrano vrsto Turčije. Danes se bodo varovanke Damirja Grgića ob 15. uri pomerile z Belgijo, ki je na obračunu prvega kola v skupini C kar nekoliko presenetljivo s 55:70 klonila proti reprezentanci Bosne in Hercegovine.

Slovenske košarkarice imajo z Belgijo še nekaj neporavnanih računov s prejšnjega evropskega prvenstva. #rakete so se namreč leta 2019 v repasažu EuroBasketa za uvrstitev v četrtfinale v Beogradu pomerile prav z Belgijo, ki je bila večino tekme slabši nasprotnik, a je na koncu Slovenijo ugnala z 72:67. Na koncu so Belgijke prvenstvo končale na petem mestu, Slovenke so bile desete. Skupno so se slovenske košarkarice z Belgijkami v zgodovini pomerile sedemkrat, štirikrat so bile boljše slovenske košarkarice. Belgija je sicer trenutno po Fibini lestvici šesta najboljša reprezentanca sveta.

Četo Damirja Grgića po tekmi z Belgijo čaka dan premora, nato pa se bodo slovenske košarkarice v nedeljo ob 12. uri pomerile še z Bosno in Hercegovino. V četrtfinale se bo neposredno uvrstila prvouvrščena ekipa skupine, drugo in tretjo pa čakajo dodatne kvalifikacije.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE ZA EP 2021

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
"Verjamem, da bo ta Belgija, ki je včeraj izgubila z Bosno in Hercegovino, danes naredila vse, da nas premaga. Moramo biti pripravljene na to, da igramo našo igro in da pokažemo veliko željo ter se jim tako maščujemo za poraz, ki se nam je pripetil na zadnjem evropskem prvenstvu."

Aleksandra Krošelj, slovenska reprezentantka:
"Z Belgijo imamo nekaj neporavnanih računov izpred dveh let in verjamem, da bomo vse pokazale jezo in željo, da se jim na tem srečanju oddolžimo za tisti nesrečen poraz. Te tekme se že res veselim. Držati se moramo naših dogovorov, vemo, da za obe ekipi šteje le zmaga, tako da nas zagotovo čaka dobra tekma."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se