Nazaj

#rakete na pripravah že pošteno zavihale rokave

07
maj
2023
  • Članice

Ljubljana – Slovenske košarkarice se v Ljubljani od srede pripravljajo na junijsko domače evropsko prvenstvo. Po uvodnih nekaj treningih, ko so vadile še v okrnjeni zasedbi, so v zadnjih dneh že pošteno zavihale rokave. Selektor Dikaioulakos ima trenutno na voljo trinajst košarkaric, v petek pa se bosta ekipi priključili še Teja Oblak in Eva Lisec.
Foto: KZS/alesfevzer.com

FOTOGALERIJA TRENINGA V LJUBLJANSKIH STOŽICAH

Za Slovenkami je že sedem treningov, v prvem ciklu, ki v odličnem vzdušju mineva v ljubljanskih Stožicah, pa bodo vadile še petkrat. V sredo bodo uvodni teden priprav zaključile s prvim testom proti reprezentanci Turčije, tekma pa bo po dogovoru obeh strokovnih štabov zaprta za javnost. Po dnevu premora se bodo slovenske košarkarice v petek preselile v Zreče, reprezentanci pa se bosta priključili kapetanka Teja Oblak in eno glavnih slovenskih orožij pod košem, Eva Lisec. Ob koncu drugega pripravljalnega cikla bodo #rakete dočakale tudi prvi dve trening tekmi. Vse informacije glede pripravljalnih tekmic bodo dokončno znane v naslednjih dneh.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

V prvih nekaj treningih je pomembno vlogo odigral trener za telesno pripravo Marko Dimnik, na košarkarskih delih treninga pa sta glavno besedo imela Tomaž Fartek in Gašper Sluga. Največji poudarek je bil namenjen individualni taktiki, s prihodom selektorja Dikaioulakosa pa je prve zametke začela dobivati tudi ekipna taktika.

Hana Ivanuša, slovenska reprezentantka:
"Ko sem dobila poziv na reprezentančne priprave sem bila kar malo presenečena, predvsem pa zelo vzhičena in sem komaj čakala, da začnemo s treningi. Prvi dan je bilo prisotno kar veliko treme.  So me pa soigralke odlično sprejele, vse punce so super in spremlja nas res dobro vzdušje. Ta prva izkušnja v članski reprezentanci je vsekakor lepa nagrada za ves trud v letošnji sezoni. Ponujeno priložnost bom maksimalno izkoristila in iz tega skušala potegniti čim več."

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023

Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo.  #rakete bodo vse tekme skupinskega dela v Stožicah igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo,  18. junija pomerile še s Francijo. Vstopnice za vse tekme so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023
RAZPORED IN DATUMI TEKEM EVROPSKEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE 2023
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se